עמוד 1 מתוך 16
רבותי ההיסטוריה חוזרת, שום דבר לא אבד לא נשכח......

פורסם:
ה' נובמבר 29, 2007 9:32 pm
על ידי AKICHU
זהו השירשור בו נחזור לציוני דרך מהעבר הרחוק והקרוב בכל התחומים; נספר את הסיפורים של כלי הרכב, המטוסים וכלי השיט, נספר על דמויות שהשפיעו על ההיסטוריה.
נדבר בתמונות ונתרפק בערגה על העבר.
ותודה לע' על העלוי בשירשור "פורד מרים את האף" שאני מקווה שיועבר למשכנו.
אירית
אני זוכר את בית הערבה, פיסת מדבר צרובה בארץ חרבה

פורסם:
ה' נובמבר 29, 2007 10:13 pm
על ידי AKICHU
קיבוץ בית הערבה שהוקם בשנת 1939 ונינטש במלחמת העצמאות.
אני ממש פה ליד ובעוברי לידו, לא יכולתי שלא לשיר את השיר.

לצורך השמירה על מפעל האשלג סיפק השלטון הבריטי רכב ונשק , שנוצל כמו השאר למבצעי הפלמ"ח. ב-17 ליוני 1946 יצאהמחלקה בפיקודו של חיים ברלב למבצע "ליל הגשרים". המטרה: לפוצץ את גשר אלנבי הנמצא בקרבת מקום.
מיטב השלומות מהים המלוח
אירית
מקורות YNET

פורסם:
ב' דצמבר 03, 2007 6:26 pm
על ידי אלעד
אירית, דבר אחד אני לא מבין:
אני רואה שאת שייכת לצוות הניהול של האתר. אם כך, איך זה שעוד לא עשית מהשרשור הזה דביק? קדימה, התפקיד קורא לך


פורסם:
ב' דצמבר 03, 2007 6:30 pm
על ידי AKICHU
אז זהו, ירון פרץ לקח את הדבק, נראה לי שהבחור מסניף קצת
בזמן האחרון החיוך לא מש מפניו
העניין בטיפול
אירית

פורסם:
ב' דצמבר 03, 2007 11:07 pm
על ידי AKICHU
3 בדצמבר 1970
כוחות גולני פושטים על עמדות הפת"ח בג'בל-רוס (הר הראשים בערבית) ברמת הגולן, שממנו יורים המחבלים קטיושות לעבר יישובי אצבע הגליל. שני מסוקי בל-205 מחלצים פצועים, ומסוק שלישי, שיוצא לחסימה בחלק הדרומי של ההר, מחלץ תחת אש כבדה את מפקד הכוח, סרן דב (דובי) ברומברג, שנפטר מאוחר יותר מפצעיו. מעתה נקרא ג'בל-רוס בשם הר דב.

דצמבר 1971
ה"תלמים" נקלטים בטייסת המזל"טים
מל"טי התלם נועדו למשוך אליהם את טילי האויב, ולהקל על מטוסי התקיפה של חיל-האוויר לזהות את הסוללות ולהשמיד אותן. המל"טים מצליחים בעזרת אמצעי הטעייה שונים, להיראות על מסכי המכ"ם כמו מטוסי תקיפה "אמיתיים". מל"טי התלם היו הראשונים בשורה של אמצעים שהפעיל חיל-האוויר ממלחמת ההתשה, ונועדו לסייע בחיסול סוללות טילי קרקע-אוויר

לילה נפלא
אירית
מקורות:
אתר חיל האוויר
ויקיפדיה
טאקר האיש והחלום

פורסם:
ג' דצמבר 11, 2007 12:58 am
על ידי AKICHU
פרסטון טאקר (1903-1956) היה ילד "משוגע על מכוניות" והייה מבלה את רב זמנו בסביבת מכוניות, כבישים ועל כן כל כך טבעי הייה שלימים כאשר התבגר יבנה את את המכונית שתקרא על שמו " הטאקר" .

טאקר היה בעל רוח חלוצית, כושר המצאה ושובה לבבות, אשר גרם למהפכה בדטרוייט בשנות ה-40 עם מכוניתו המדהימה "מכונית המחר" בעלת החזות האווירודינמית, המראה החדשני ומהירה ואשר הייתה למכונית שהקדימה את זמנה, ובקיצור חלומו של הגבר האמריקאי במחיר שכל אחד יכול להרשות לעצמו.

הטאקר הייתה בעלת 166 כ"ס, 5.5 ליטר מנוע "לא קטן" בלשון המעטה.
למרות ההיסטוריה הקצרה של המפעל שלו, ותוצרת של 51 מכוניות בלבד כולל את אב הטיפוס, מורשת טאקר מוכרת ומוקרת כאחת המפורסמות יותר של המאה העשרים.
בזמן שהיצרניות הגדולות של אז היו עסוקות בלשפר מודלים שלפני המלחמה, טאקר החל ליצר דגמים שונים לחלוטין מהמקובל אז, שלימים יכונו בשמו. הוא שכר את שירותיו של המעצב אלכסנדר טרמוליס והמכונאי הבכיר ג'ון אדי אופוטס, כמו גם אנשי מקצוע רבים אחרים בתחום. הוא רכש את מתחם המפעל הענק ליצור מנועי מטוסי דודג' בשיקאגו בו מיקם את מפעל מכונית החלום שלו.

נבנו שני דגמי חימר זהים מבחינה מכנית אולם שונים בעיצוב, שניהם הוצגו בפני טאקר אשר בחר את המאפיין הטוב ביותר לדעתו, מכל אחד מהדגמים ויצר גירסה אחת שנבנתה במתכת ואשר כונתה "אווז הפח" ואשר הוצגה ב19 ביוני 1947.
המכוניות הראשונות ירדו מפס הייצור באביב 1948, מגזיני תחבורה היללו ושבחו את המכוניות, אולם למרבה הצער הרשויות הפדרליות לא היו שותפות להלל, שמים למטרה את טאקר ומפעלו ומייחסים לו חשדות בגין הונאה והפרות סדר חמורות אחרות, כמו גם תקשורת שלילית, כל אילו גרמו למניות החברה להתרסק בין לילה,.
למרות מחול השדים, טאקר נאבק בעזרת צוות מצומצם להמשיך ולייצר את מכוניותיו. הייצור נמשך עד מרס 1949, החברה שנקלעה לקשיים הועברה לכונס נכסים וכל נכסיה עוקלו.
על אף העובדה שטאקר בסופו של דבר, זוכה מכל האשמות כלפיו וכלפי החברה שלו, הנזק היה בלתי הפיך וגרם לאובדן חלומו להמשיך ולייצר.
על אף זאת וכפי שפרסטון נהג לומר " אל תתקל בטאקר" כנגד כל הסיכויים חברת טאקר שיצרה 51 מכוניות שרדו ונשתמרו מתוכן עד היום ובצורה מושלמת 47
המיזם האחרון של פרסטון טאקר הייה בניית מכונית ספורט "הקריוקה" אולם מחלת הסרטן בה נאבק הכניעה אותו לבסוף.

סיפורו הונצח בין היתר בסרט עלילתי בבימויו של פרנסיס פורד קופולה, בשנת 1988 ובכיכובו של ג'ף ברידג'ס "טאקר האיש והחלום" - ממליצה בחום
The Tucker Ladies & Gentlemen












לילה נפלא
אירית
מקורות:
Automotive History On Line
ויקיפדיה

פורסם:
ג' דצמבר 11, 2007 5:57 am
על ידי ufd41
בהמשל לשירשור של אירית על המזל"ט.
מצורף "סקופ"מעיתון מעריב מ .27.12.04
http://img149.imageshack.us/img149/6968/lastscancp5.jpg

פורסם:
ג' דצמבר 11, 2007 7:37 am
על ידי AKICHU
זכות ראשונים
ב-14 במאי יצא מל"ט פיירבי לגיחת צילום בגבול סורייה-לבנון, מטוס מיג 21 גילה את המל"ט וניסה לירטו, מפעיל המל"ט החל לתמרן בתרגילי התחמקות, בין היתר בהקטנת המהירות על מנת "להעיף" את המיג קדימה, טייס המיג שהתעקש לשבת למל"ט על "התחת" על מנת לפתוח באש תותחים או לשגר טיל, הקטין את המהירות עד שהזדקר ונכנס לסיחרור ממנו לא יצא.
הטייס הסורי נטש את המטוס, המיג התרסק והמל"ט שב בשלום לבסיסו.
הטייסת הפכה ראשונה מסוגה בעולם שקבלה תעודת הפלה רשמית, והיא נכנסה למועדון הטייסות שהפילו מטוסיי אוייב במשימות צבאיות.
אירית
מקורות:
אתר חיל האוויר

פורסם:
ג' דצמבר 11, 2007 4:49 pm
על ידי חן פרחי
פרסטון טאקר היה ספק גאון ספק נוכל(למרות שכל נוכל מיקצועי הוא בדרך כלל גאון..)שהחליט להפוך חלום למציאות,אלא שבדרך היתגלו קשיים לא מועטים,שהעיקרי שבהם היה ההיתמודדות מול הענקיות מדטרויט,GM פורד וקרייזלר.
הלחץ שהפעילו השלושה על ספקיות הפלדה גרם למכונית להיות יקרה בהרבה מהמתוכנן,ובנוסף לכל זה נותר פרסטון טאקר ללא...מנוע למכוניתו החדשה!
בלית בררה ניבחר למשימה מנוע של מסוק(!)מתוצרת מרלין האמריקאית,שנותרו עודפים לאחר מילחמת העולם השנייה,והובהר לו שאם כמויות הייצור לא יהיו משמעותיות,גם זה לא יהיה לו.
המנוע היה בן 8 בוכנות,אופקי(בוקסר) בנפח 5.5 ליטר ו 158 כ"ס ב 3800 סל"ד נמוכים.
גם תיפעול ההילוכים היה מעניין,ובמקום מוט מסורבל נעשה שימוש במערכת פניאומטית קלה לתיפעול.
אמנם ההיתרשמות היתה טובה בנסיעות הראשונות,אך המכונית לא היתה חפה מבעיות;חלוקת מישקל גרועה עקב המנוע ששכן באחורי המכונית גרמה להיתנהגות כביש בעייתית,תיפעול ההלוכים היה מסורבל למרות הכוונה המקורית והבלמים היו חלשים להחריד.
עד היום קשה לדעת ולהעריך אם המכונית אכן היתה פותחת עידן חדש בתעשיית הרכב האמריקאית או היתה גימיק מיותר.
דבר אחד בטוח-הובהר לרבים ששלושת היצרניות הגדולות,ובייחוד GM הן מעל לכל ביקורת,ומי שיעז להתחרות בהן או למתוח ביקרת על אופן ניהולן,זה יהיה סופו.
היחיד שניסה וגם הצליח,היה ראלף ניידר,שחשף ברבים את ערוות GM בסיפרו "לא בטוחה בכל מהירות",את מחדלי התיכנון של השברולט קורבייר.

פורסם:
ג' דצמבר 11, 2007 7:54 pm
על ידי אלעד
ידית ההילוכים של הטאקר הזאת ממש, אבל ממש מזכירה לי את ידית ההילוכים של
סקאניה 145.
נראה כאילו זה שתכנן את הסקאניה ראה לפני כן תמונה של הטאקר.

פורסם:
ה' דצמבר 13, 2007 5:21 pm
על ידי AKICHU
חן,
טאקר דמות אכן שנויה במחלוקת, עם כל היכולות הכישורים והנסיון, עדיין אין הוא עומד בהשוואה למגלומנים בתחום שלהם יש את המשאבים סוללת המומחים, וטכניקות מחקר לפתח ולהמציא את הדבר הטוב ביותר.
בכל מקרה לא הייה לו סיכוי לשרוד, גם עם היכולת המוגבלת שלו לייצר שהיתה זניחה לעומת הענקים , עדיין היווה איום ולכן במוקדם ובמאוחר היו תוקעים לו מקלות בגלגלים.
ביחס לכמות שייצרו שלוש הגדולות ומה ששרד ואיך, לעומת ה51 שהוא ייצר, ואשר מתוכן שרדו 47 במצב מושלם - להוריד את הכובע בפניו
אירית

פורסם:
ה' דצמבר 13, 2007 5:28 pm
על ידי חן פרחי
להוריד לו את הכובע,ומצד שני לבוז לשלושת הענקיות,שבהעדר תחרות ואיום ממשי הרשו לעצמם לייצר גושי פלדה חסרי טעם וריח,וללא ראייה של מטר לעתיד.
והכל היתפוצץ להם בפרצוף באעלק משבר האנרגייה של 73'-וכמובן שהתגובה ההיסטרית שלהם הולידה "מכוניות" כמו הפורד פינטו,השברולט ווגהוה AMC פייסר האומללה.