על ידי zeev » ד' יוני 04, 2014 12:02 pm
עלון צבעוני ומרשרש הונח בתיבת הדואר שלי ערב חג הפסח, וממנו למדתי כמה דברים חדשים.
למשל, לא היה לי מושג על דבר קיומו של 'תיקון המפתח', שהוא גם 'נדיר', גם 'נורא' וגם 'סודי'. לא מדובר, כמובן, בתיקון מפתחות לבית או למכונית, אלא ב'מפתח התקווה' – דרך ישנה-חדשה להוציא כסף ממאמינים תמימים, שרוצים, כמו כולם, 'עתיד טוב ומלא שמחה ואושר'. אפשר להניח שאת הרגע הזה, שבו מבטיחים לנו עולם ומלואו, 'אף אחד לא ירצה לפספס'.
בכל זה אין חידוש, וכבר ראינו הרבה מעין זה ובדומה לזה.
אבל בשולי העמוד האחרון נרשמה ידיעה סנסציונית, שיכולה הייתה לזעזע רבים וטובים. לא יאומן כי יסופר, אבל מתברר שנותרו רק 42 בקבוקי ערק בעולם!
מבט מקרוב הרגיע אותי.
מדובר ב'שיירי בקבוק הערק המפורסם שמסר הבאבא סאלי לרב עמאר זצוק"ל'. כדאי לזכור שהבאבא סאלי מת בראשית שנת 1984, כלומר לפני שלושים שנה. מדובר אפוא בערק מיושן היטב, מן הסתם בחביות מעץ אלון!
אני מניח שפירוש המילה 'שיירי' היא שתכולת הבקבוק 'המפורסם' חולקה שווה בשווה ל-42 בקבוקים מבורכים.
מיהו הרב עמאר – שהריאיון האחרון עמו מתפרסם בעלון – אינני יודע. בשום מקום לא נרשם שמו הפרטי, והוא מוצג רק בתוארו 'המקובל הצדיק הרב עמאר זצוק"ל', תלמידו הקרוב של הבאבא סאלי, 'שהיה מנהל "קרן החסד" הידועה והמפורסמת, והיה תומך במאות משפחות במצוקה'.
מכל מקום, לא נותר עוד זמן רב עד ל'רגע של פעם בשנה' (ובמילים אחרות: לעבודה בעיניים). אל תפספסו!
נשלח אלי באדיבותו של הגאון רבי אריה גרינברג שליט"ילחאומ נרו יאיר .
–