אני רוצה לעשות רשימה של כל יצרני הרכב האמריקאים עד היום עם עובדות מעניינות על אותם היצרנים. תוסיפו שמות או עובדות שאני לא מכיר.
שברולט
אולדסמוביל :למראת שרבים חושבים שהפורד מודל T הייתה המכונית האמריקאית הייתה זאת אולדסמוביל שייצרה את המכונית האמריקאית הראשונה, כאשר הדגם הראשון שלה היה חשמלי !
פונטיאק: פונטיאק התחילו עם טרנד המאסל קארז, כאשר לקחו את הפונטיאק טמפסט, הדביקו לה מנוע V8, גיר משופר, סרן אחורי שונה וליצור החדש קראו GTO. מאז פונטיאק נחשבה כחטיבת הביצועים של GM.
קאדילק: חטיבת היוקרה של GM, אחראית לפיתוחים של מגוון מערכות חשמליות בתא הנוסעים, ופיתוח מנוע ה-V8 שהפך לסטנדרט בתעשיית הרכב האמריקאית.
ביואיק
קרייזלר
דודג'
פלימוט
AMC
פורד: הפורד מודל T הייתה המכונית הראשונה בהיסטוריה שיוצרה בשיטה של סרט נע כאשר שלדה ערומה מתחילה את מסעה במפעל וכל עובד מוסיף את מה שהוא מתמחה בו עד לקבלת מכונית מוכנה.
מרקיורי
לינקולן
סטודיבייקר
וויליס
פאקארד
קרוסלי
בנטהאם: בנטהאם זכתה במכרז של הצבא בתחילת מלחמת העולם השניה (אם אני לא טועה) שדרש לייצר לצבא רכב קל בעל עבירות ושרידות גבוהה, שיהיה רבגוני בקשר לציוד שניתן להתקין עליו, וכושר גרירה גדול. בנטאהם הציגו אב טיפוס של הרעיון שלהם- הג'יפ. עקב הכמויות שדרש הצבא, בנטהאם לא עמדו בקצב, והייצור של הג'יפ עבר לוויליס.
זה מה שאני זוכר כרגע,
תוסיפו.