עמוד 1 מתוך 1
מכוניות בועה או אבות הסמארט

פורסם:
ג' מרץ 04, 2008 5:31 pm
על ידי ירון פ.
משיחה שהיתה לא מכבר עם מאן דהוא ששיבח את נפלאות הסמארט ואת הרעיון הגאוני שעומד מאחוריה. כמה מפתיעה היתה התגובה כי את הקונספט של מכונית הבועה כבר המציאו מזמן וגם ישמו - הן אפילו הגיעו לארץ - הן ה BMW IZETA והן המסרשמיט (עם 3 או 4 גלגלים).
האמת אני מופתע בכל פעם מחדש כשאני מביט עליהן. את האיזטה אני מכיר שנים רבות - וכעת עוד לא הצלחתי להתרגל למראה של המסרשמיט - למרות שראיתי אותה מספר פעמים.
עוד מעט אני מקווה יגיע זאב ויספר קצת על נפלאות המסרשמיט וההיסטוריה שהובילה לייצורה.

פורסם:
ג' מרץ 04, 2008 5:48 pm
על ידי AKICHU
ירון
אכן מדהים וזה לא הכל, יש עולם שלם ומגוון בקטגורית מכוניות המיקרו והבועה

כנסו לכאן ותהנו
http://microcarmuseum.com/
אירית

פורסם:
ג' מרץ 04, 2008 6:59 pm
על ידי zeev
אתר מומלץ ביותר , אני מכיר אותו שנים, בעיקר כמובן המסרשמיט kr - 201 , כפי שאפשר לראות יוצרו ממנו רק 300 יחידות, 2 נמצאות אצל אודי ואצלי , שלי נמצאת בשיחזור , של אודי כמעט גמורה ותופיע באירועים העתידיים של אספני הרכב הארצישראליים.
בעניין הרחבת נושא המסרשמיט , ומה שקשור להסטוריה אני עדיין מקוה שנוציא כתבה ראויה, אם יחסרו פרטים אשמח להשלים. - זאב

פורסם:
ג' מרץ 04, 2008 7:12 pm
על ידי ירון פ.
זאב - נשמח לתיאור כללי בכמה שורות של ההיסטוריה והסיבות לייצור הרכבים.

פורסם:
ג' מרץ 04, 2008 9:18 pm
על ידי zeev
אני כתבתי כבר לא מזמן כמה שורות בעניין זה , אם צריך הנה שוב.
פרופסור וילי מסרשמיט תכנן מטוסים עוד בשנות ה- 20 של המאה שעברה, בשנת 1930 המריא המסרשמיט הראשון , יוצרו מספר דגמים , מטוסי קרב , הפצצה , מדגמים שונים , אותנו מעניין דווקא מטוס קרב מדגם bf - 109 כיון שהמכונית שנקראת מסרשמיט נבנתה בדיוק לפי הקוקפיט של מטוס זה.
המעניין במטוס עצמו היתה שיטת פעולת המקלעים אשר ירו בין סיבובי המדחף לעומת הספידפייר למשל שירה ממרכז המדחף.
לאחר המלחמה חתמה גרמניה בכתב הכניעה שלא ליצר נשק ומטוסים, וילי מסרשמיט חיפש מה לעשות עם המפעל שלו, ורתם לעזרתו את אינזנר ( מהנדס ) פריץ פנד שהיה מהנדס תעופה גאון.
במפעל המטוסים התחילו ליצר מכוניות במספר דגמים, סה"כ מ - 1946 ועד 1964 יוצרו כ - 25.000 יחידות אשר בין היתר אמורות היו לשרת את הנכים הרבים אשר היו בגרמניה לאחר המלחמה.
כאשר מטפלים ברכב זה ניתן לראות בדיוק היכן יוצר, חלק מן המכלולים הועבר ישירות מן המטוס.
בסביבות שנת 1960 הוסר האיסור על יצור המטוסים ווילי מסרשמיט חזר לאהבתו הישנה , ומכר את חלקו במפעל לאינזנר פנד, פנד המשיך ליצר עוד מספר שנים תחת השם F.M.R בשנת 1964 עזבו את שערי המפעל הפריטים האחרונים, והשערים נסגרו לתמיד. - זאב
נ.ב. הערה אישית : לעומת המסרשמיט של אודי למשל ניתן לראות אצלי הגה שונה מעט, יש מצערת דלק כפולה גם בדוושה וגם על ההגה, כך גם הדלקת והחלפת אורות.

פורסם:
ש' מרץ 22, 2008 1:17 pm
על ידי אודי סופר
ראשית רציתי להודות בחום בפורום זה לזאב שבזכות תמיכתו ובעידודו מצאתי את האומץ לממש את החלום הישן שלי לרכוש את המסמרשמיט ולשפץ אותו.בלי האימוץ של זאב לא הייתי מעז להכנס להרפתקאה הזו. נושא הBUUBLE CARS תמיד ריתק אותי ובמסגרת חיפושי אחרי מסרשמיט בארץ ובעולם - עד שמצאתי את זה שרכשתי -הגעתי לעשרות אתרים ואנשים שמתעניינים בנושא או בבעלותם מיקרוקארז.
אני מצרף לינק לאתר נוסף שהוא מעין אנציקלופדיה של רכבים כאלו חלקם עם תמונות ופרטים.
תודה לכולכם על התמיכה. למרות שאיני מהמתמידים להגיע למפגשים אני גאה להיות חלק מכם.
אודי

פורסם:
ש' מרץ 22, 2008 1:18 pm
על ידי אודי סופר

פורסם:
ש' מרץ 29, 2008 12:12 pm
על ידי אודי סופר
ועוד לינק מדליק של סרט על רכב בועה בשימוש עדכני
http://www.youtube.com/watch?v=8iCKQitx6oI

פורסם:
ש' מרץ 29, 2008 2:11 pm
על ידי רועי צוקרמן
אני מת על ה-P50!


פורסם:
ה' מרץ 26, 2009 11:08 pm
על ידי AKICHU
מי אמר שהגודל קובע?

Peel P50
אירית

פורסם:
ו' מרץ 27, 2009 12:15 am
על ידי lior_baruch
ה-P50 היא לחלוטין מכונית שהייתי רוצה..... בתא המטען של המכונית היומיומית שלי, מוכנה לשליפה לכל שימוש
