שלום לפורום הנכבד
זהו הפרק השני אותו אני מפרסם עבורכם ובחרתי בלספר הפעם על הרכב הזה, מפני שבעיניי הוא אחד מרכבי ספורט דו מושביים הכי יפים, שנבנו באותם זמנים. גם שיטת הבנייה הייתה מיוחדת.
אבל לפני שאספר על הרכב עצמו, אתחיל דווקא בסיפור המפעל, מאיפה התחיל הכל. כדי לא לשעמם אותכם אעשה זאת בקצרה.
השם MG Cars Company נגזר בעצם משמו של מוסך Morris Garage שהיה סוכן המכוניות של וויליאם מוריס. אותו וויליאם שהחל את דרכו כיצרן אופניים (1912), מכר מכוניות, השכיר אותן ותיקן אותן. עד אשר החליט לייצר אותן בעצמו (מוריס מיני וכ'). וויליאם מוריס החל לייצר גם מכוניות שתוכננו ע"י Cecil Kimber, שהצטרף לחברה ב 1921. המכוניות הראשונות נבנו במקום שנרקא Alfred Lane באוקספורד. במסגרת הרחבה, בניית הרכבים הועברה ב 1927 לבית חרושת נפרד, הממוקם ב Cowley באקספורד. בסמוך היה כמובן, המפעל הראשי של וויליאם מוריס. כך התאפשר לראשונה פס ייצור של MG. ב 1928 החברה הפכה לגדולה מספיק כדי לאפשר ל mg לקבל זהות נפרדת מ"מוריס גראז'". במרץ אותה שנה נוסדה MG Car Company.
וסיפור ה MG סידרה Tנשמע בערך כך:
ה MG TA הופיע באביב 1936 כתחליף ל סדרה PB. הוא הכיל הרבה רכיבים שהושאלו ממכונית מוריס. בלימת הזעזועים סופקה ע"י קפיצי עלה וקורה צירית קדמית ואחורית. הבלמים היו מסוג תוף, מופעלים הידראולית, לראשונה ב MG. המרכב הורכב סביב שילדת עץ כבדרכה המסורתית של MG.
מנוע 4 צל' בעל 1292 סמ"ק וקרבורטור כפול, הוצב בקדמת האוטו וארווה של 50 סוסים הסתערה אל הגלגלים האחוריים, דרך תמסורת ידנית 4 מהירויות.
הרכב סופק בשתי תצורות דו מושביות: פתוח וסגור. מאוחר יותר בגרסה הפתוחה הורכב כיסוי שניתן היה להורידו בקלות, לפי תנאי מזג האוויר ולפי רצון הנהג.
1939 תחילת מלח"ע II, הוכנסה MG TB שביסודה הייתה זהה ל TA, בהבדל של נפח מנוע- 1250 סמ"ק, 45 כ"ס. מנוע 4 צל' הושאל מ רכב מוריס 10 החדשה, דאז. מנוע זה היה אמין בהרבה מקודמו.
כשהמלחמה החלה, היצור הופסק ו MG שינתה את יעודה לייצור ציוד צבאי.
בסיום המלחמה(1945) , הגיעה סדרת TC שבבסיסה, הייתה TB עם כמה שינויים מינוריים. תמסורת של פלטת מצמד אחת ויחידת העברה ארבעה מהירויות מסונכרנות. המנוע בנפח 1250 סמ"ק שהפיק הספק של 54.5 כ”ס.
ה TC הייתה לקוחה ממודל ישן יותר עם חלקים מכאניים שעבר זמנם, אבל הפנים היה מודרני מאוד, ולכן היא הייתה מוצלחת. במשך 4 שנות ייצור, יצאו משערי המפעל יותר 10,000 אקסמפלרים.
אורך: 3.556 מ'
רוחב: 1.422 מ'
את "סיפור אהבה" אתם זוכרים? עם אלי מקגרו וראיין אוניל (1970). אם אני זוכר טוב לאוליבר הייתה אחת כזאת.
מה שמשך את תשומת ליבי יותר, העובדה שהשלדה הייתה בנוייה מעץ מיוחד ועליה הורכבו פנלי המתכת. איך בונים שלדה כזאת? אני מצאתי אתר בשם Cars still built by hand at Morgan MotorWayAmerica. שם מתואר ומסופר ע"י תמונות והסברים על המפעל עצמו, מתחילתו, לפני כ 100 שנה עד היום. הנושא סיקרן אותי וחיפשתי אתרים המתארים איך בנו פעם שלדות מעץ. זה הכי קרוב שמצאתי, מה עוד שמאוד דומה לנושא שלי היום. גם בשנים גם בחומרים וגם בצורה. אם תמצאו דברים נוספים, אשמח מאוד לשמוע.
כך או כך פורום נכבד, אשאיר אותכם עם קומץ תמונות, אבל לא לפני שאומר: אם יש בידיכם חומר מדוייק יותר, תקנו אותי בלי לעצור באדום. אם ברצונכם לשמוע על עוד דברים, רכבים, רצונות משלכם, זה המקום לומר. הרי זה מהות הפורום, לא?
גמר חתימה טובה ולהתראות בפרק הבא.