Diners you love 'em or hate 'em

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

Diners you love 'em or hate 'em

הודעהעל ידי AKICHU » ש' יוני 07, 2008 3:15 pm

אני מקדישה את המנה הזאת לכל אילו שטוענים שקבוצות המזון נחלקות ל: מלח, סוכר, שומן ובירה, לאילו שמאמינים שאין שום אוכל בעולם שקטשופ לא יכול לשבחו, וההגדרה "לא שמן" או בעברית Low fat תבלבל את המלצרית.
אני שמחה להציג את ממלכת הניארוסטה והכולסטרול, מי אמר שאוכל זה בריאות? אתה אוכל כל מה שטעים ואין מקום יותר מתאים ממה שנראה כקרון רכבת, וזה מה שנקרא באנגלית Win Win Situation כי גם הקרדיולוגים עושים לא מעט $$$$ בזכותם.

מה זה Diner?
זהו מבנה מוכן מראש שהועבר למקום קבוע ומשמש כמסעדה, על פי מילון Webster ההגדרה היא מסעדה שצורתה של קרון רכבת, והמילה עצמה היא נגזרת של Dining car ועל כן גם העיצוב הפנימי משקף את איך שנראה קרון המסעדה ברכבת.

איך הכל התחיל?
מקובל לשייך את הרעיון ל Walter Scott עובד דפוס שבשנת 1858 כשהיה רק בן 17 רצה להשלים הכנסה, הוא מכר סנדוויצ'ים מתוך סלסלה לעובדי משמרות הלילה במערכות העיתונים, "החלטורה" הזאת הצליחה כל כך, שסקוט נטש את עבודתו בדפוס והציע את מרכולתו מכרכרה סגורה רתומה לסוס, וכמובן שלא ביודעין יצר את הבסיס לאייקון הכי מזוהה עם התרבות המוטורית האמריקאית ה-דיינר.
תמונה

בואו איתי למסע דיינרים ברחבי ארה"ב והזמן, רובם של הדיינרים מרוכז דווקא בניו ג'רסי אבל יש גם במקומות אחרים, ואם נזכיר שוב לרגע את Route 66 הרי ששם תמצאו אותם, ומיותר כמובן לציין את חברנו בארצו של הדוד סם שיתחילו לצלם גם דיינרים – ליעד הלו? אני בודי הום?

אני אעזר בידידי רוג'ר Say Hello to Roger
תמונה

נתחיל את מסענו בעיר סמיט שבניו ג'רסי ממלכת הדיינרס:
Summit Diner משנת 1938עם קירות מצופים בעץ.
תמונה
תמונה

פנסילבניה פילדלפיה:
תמונה

Mayfair Diner נפתח בשנת 1932, בשנת 1954 הדיינר שופץ והוגדל פי שלושה, כאשר בשנת 1980 כל הפנים שופץ ושוחזר על פי המקור.
תמונה
תמונה

מישיגן –
תמונה

ופה בכוונה לא אציין מקום האם מישהו מזהה אותו?
Lamy's Diner נבנה בשנת 1946 והועבר ממסצ'וסטס למשכנו החדש איפה?
תמונה
תמונה

אריזונה פיניקס
תמונה

Welcome Diner ששיך לרשת הדיינרים Valentine , הדיינר נפתח בשנת 1930 בלוס אנג'לס, משם הועבר לוויליאמס באריזונה ליד הגרנד קניון, כאשר בשנת 1982 הועבר לפיניקס, שם נסגר לאחר זמן קצר ל20 שנים ונפתח מחדש בשנת 2004, הקפידו להשאיר את הכספת המקורית בה הופקד התשר היומי.
תמונה
תמונה

טקסס גלנריו עיירת רפאים
תמונה

זהו דיינר נטוש, בגלנריו שעל Rout 66 , לא להאמין עדיין חיים שם כחצי תריסר אנשים.
תמונה
תמונה

ג'ורג'יה סוואנה:
תמונה

Streamliner Diner, נבנה בשנת 1938 בהנובר ניו המפשייר, בשנת 1957 הועבר לניופורט באותה המדינה. בשנת 1990 נרכש ושוחזר הדיינר ע"י מכללת סוואנה לעיצוב ואומנות
תמונה
תמונה

ניו יורק, ניו יורק העיר:
תמונה

Jackson Hole Diner, מדוע בחרתי דווקא בדיינר הזה?
נבנה בשנת 1952, בעל שלט ניאוני מרהיב הדיינר קרוב לשדה התעופה לה גווארדיה, ואם יושבים במקום הנכון, יש תצפית נהדרת על מסלול ההמראה של שדה התעופה
תמונה
תמונה

הפוסט הזה משום מה גרם לי להיות רעבה ועל כן אפרד מכם ואקפוץ לדיינר שלי "אלברט" באזור סיטי מי מצטרף?

שבת טעימה
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי B-TON » ש' יוני 07, 2008 3:26 pm

ללא ספק סוג של תרבות, נהנתי מהמדריך המצולם :wink:
סמל אישי של המשתמש
B-TON

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים