על ידי רועי צוקרמן » ש' אוקטובר 25, 2008 2:24 pm
אני בעד לאפשר מעבר מאספנות למיושן - תוך יצירת מכשולים שיהפכו זאת לאפשרי, אך לא משתלם.
המטרה: למנוע מזה מלהפוך לעסק כלכלי או לאמצעי להתחמקות ממסים/ענף ייבוא לגרוטאות.
לדעתי זה צריך להיות חוקי לכל רכב, כולל רכב שזה עתה יובא, ובתנאי שמבוצעת בדיקת מעבדה ומשולם קנס למדינה.
לקנס הזה צריך להתייחס כ"פיצוי" למדינה עבור הנזקים שרכב מיושן גורם: סיכון בטיחותי (גם אם מדובר ברכב מושלם),
ובעיקר תוספת הזיהום שנגרמת.
לצורך כך אני בעד קנס שרירותי שייקבע בהסכמה עם משרדי האוצר/תחבורה. נניח 5,000-3,000 שקל.
קנס זה יישולם בנוסף וללא קשר לחובות הרישוי של הרכב, כדי לצמצם את כדאיות הייבוא של רכב מיושן לישראל.
במידה ומדובר ברכב ישראלי שצבר חובות רישוי עם השנים, אני מציע קנס נוסף. כדי למנוע מצב בו מעלים לכביש רכב כאספנות,
כדי להתחמק מחובות הרישוי, ואז מחזירים אותו למיושן עם קנס צנוע של 5,000-3,000 שקל.
כדי לפתור בעיה זו, בעל רכב אספנות שמחזיר רכבו למעמד מיושן ייצטרך לשלם רטרואקטיבית את כל החובות שנצברו לרכב
לפני שהפך לאספנות.
אפשר להגביל תשלום זה ל-X אגרות אחורה, נניח 10 שנים (כ-10,000-7,000 שקל באגרות לפני הקנס הקבוע), כדי להקל על מצבי קיצון,
למשל רכב שרישיונותיו לא הופקדו במשך 60 שנה, ובעל הרכב מעוניין להשמיש אותו ללא מעמד אספנות. במקרה כזה, תשלום האגרות
יהיה ל-10 שנים בלבד, מה שיהפוך את העניין לאפשרי.
המטרה שלי בקנסות הכבדים יחסית - לפצות את המדינה על חסרונות הרכב המיושן, ולהפוך את ההליך ללא כדאי כלכלית.
מנגד, זה יאפשר למי שבאמת רוצה רכב קלאסי לתנועה יומיומית, לנסוע באחד תמורת תשלום, בניגוד למצב כיום שהאפשרות לא קיימת כלל.
מיותר לציין שמי שמחזיר את רכבו למעמד מיושן, יחוייב בתשלום מלא של אגרות רישוי וביטוח חובה מאותו רגע ואילך, בנוסף לקנסות.