הסבר על האוטו הלבן שפרסמתי :
הוא דגם יוצא דופן של פיאט שייוצר רק בארגנטינה בשנות השישים.
בתקופת ההצלחה של הדגם ה600, במפעל המקומי , אשר היה מיצר את כל ליין המכוניות בתוצרת עצמית ונהנה מעצמאות עיצובית ממפעל הבית שבטורינו, ניסה לשדרג את ה600 ע"י עיצוב מחודש של המרכב.
המלאכה הוטלה על הסדנה המפורסמת Vignale (וכאן הקשר עם רועי) שעשתה עבודה נפלאה ודומה מאוד למוצרים מקבילים שנבנו באותה תקופה, כמו ה850
האוטו נקרא Fiat 770 ולאחר מכן 800 . נבנו רק כמה אלפים בודדים, כולל גרסה פתוחה שהיתה המכונית Convertible ביצור סדרתי היחידה שנבנתה בארגנטינה עד היום.
אבל שמרנות הקהל הארגנטיני והכמות הנמוכה במכירות גרמו להפסקת הייצור לאחר כמה שנים. (לשם השוואה, הFiat 600 נמכרה בכמה מאות אלפי יחידות באותם השנים בשוק המקומי.
והדבר הנוסף שסיכל את הצלחתה של המכונית הייתה החובה על פיאט ארגנטינה בתשלום זכויות עיצוב באחוזים ניכרים לויניאלה על כל יחידה הנמכרת, דבר שקיצץ כמעת לאפס הרווך עליו.
קישור:
http://www.taringa.net/posts/1093545
