היום לפני...

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

היום לפני...

הודעהעל ידי השושנים » ו' נובמבר 21, 2008 8:54 am

במסגרת עבודה שנתבקשתי לעשות בקורס, אני צריך להכין הרצאה של חמש דקות על היום לפני נכון לתאריך 14 בדצמבר...מאוד משעמם (אותי) מה שקורה ביום זה מבחינת כללית ...ו הכי מעניין אותי מה קרה ביום זה מבחינה מוטורית! יש למישהו רעיון מידע או גישה לחומריים מוטורים לתאריך זה אשמח מאד לשמוע...-רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

הודעהעל ידי AKICHU » ו' נובמבר 21, 2008 11:23 am

ה- 14 בדצמבר

1903
הטיסה הראשונה הרשמית בכלי טיס כבד מן האוויר התקיימה ב־17 בדצמבר 1903 על ידי האחים רייט; אורוויל וווילבור בקיטי הוק , נורת' קרוליינה
תמונה

קיימת מחלוקת לגבי הגדרת טיסה זו כראשונה, מכיון שיש לא מעט מתחרים שטוענים לכתר.
בשנת 1903 ה"פלייר" של האחים רייט יצא מפס הייצור, ולאחר כמה טיסות מבחן באב הטיפוס שנה קודם לכן, ב- 14 בדצמבר היו מוכנים לטיסת הבכורה,.
הם הטילו מטבע מי מבינהם יבצע את הנסיון הראשון, ווילבור זכה, אולם בגלל משיכת יתר המטוס הזדקר והתרסק, ולמזלם רק עם נזקים מינוריים.
התיקונים ערכו 3 ימים, הפעם היה זה תורו של אורוויל והפעם בהצלחה, האחים ביצעו ארבע טיסות באותו היום, הראשונה למרחק של 37 מטר ב־12 שניות, והרביעית (והמוצלחת מכולן) למרחק של 279 מטר ב־59 שניות.

סירטון; http://www.youtube.com/watch?v=A-CvkEUS ... re=related

1931

רולס רוייס רוכשת את בנטלי

עשור חדש החל ועמו וההצגה הגדולה בכיכובם של 2 הבריטיות המפורסמות ביותר.
בנטלי הגאה שעדיין חוגגת בראותנות את נצחונה בלה מנס, ואשר משיקה את מכוניתה החדשה עם מנוע ה- 8 ליטרים כמענה לחברת רולס רוייס האגדית (הבעלים שלה לעתיד....) ואשר תואר אז כהתנגשות בין ביצועים ספורטיביים מוכחים (בנטלי) מול אגדה משיית מלוטשת (רולס רוייס).

לדאבונה של תעשיית הרכב, המשבר הכלכלי לא פסח גם עליה וסתם את הגולל על תחרות עוד בטרם החלה.
רולס רוייס בע"מ רוכשת ביום זה את חברת בנטלי מוטורס, מפעל הייצור עובר לדרבי, ופותח פרק חדש בהיסטוריה של בנטלי.

על אף חששותיהם של תומכי בנטלי, הצאצא הראשון של "הנישואין" הבלתי סבירים הללו (לדעתם), כונה ע"י W.O (Walter Owen Bentley) מייסדה של בנטלי מוטורס וכעת שכיר ברולס רוייס, כ- "המכונית הטובה ביותר שנשאה את שמי" והידועה בשם The Silent Sports Car
תמונה

שילוב של כל האיכויות של שני המותגים - ביצועים, יוקרה ועוצמה חרישית.

1947

נסקאר, ההתאחדות הלאומית למרוצי מכוניות, הוקמה ב14 בדצמבר 1947 בדייטונה ביץ' , פלורידה
נסקאר הינה הגוף המעודד והתומך הגדול ביותר בארה"ב במכוניות ומרוצי ספורט.
תמונה
תמונה

בעשורים הראשונים של המאה ה-20, דייטונה ביץ' התפרסמה במירוצים שנערכו בה, בהם נקבעו כמה שיאי עולם. דייטונה ביץ' הפכה ל"מכה" של "שרוטי" המירוצים, ו15 שיאים נקבעו במהלך השנים 1905-1935.

ב- 1936 ישורות המלח של בונוויל הפכו למובילים בתחום שבירת שיאי מהירות ולכן בדייטונה ביץ' שינו פאזה והחלו לקיים אירועי ספורט מוטורי על כל גווניו ורבדיו.
תמונה

תמונה
אופסססס הגעתי לפה בטעות, שמי ירמיאו נעים להכיר, צ'יאו

רן
ועיצה קטנה, במקום לבזבז זמן על "האח הגדול" כדאי לקרוא את "רבותי ההיסטוריה חוזרת"
http://www.ivc0707.org/forum/viewtopic.php?t=38

הוצאתי את הרשומה הזאת בשבילך במיוחד, וכשתהייה מפכ"ל אני מקווה שלפות את זה תזקוף זאת IVC, להזכירך מזמן לא שמענו על סופי....

חיבוק
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי AKICHU » ו' נובמבר 21, 2008 4:44 pm

דרך אגב הגניבו לי סרט מהקורס שלכם ישר כח!!!
http://www.auto-history.tv/filmarchive/stunt/15762YF4/

שבת שלום
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי השושנים » ש' נובמבר 29, 2008 6:36 am

כן בדיוק, חדי העין מבנכם יכולים להבחין בי רוכב על האופנוע....רן
סמל אישי של המשתמש
השושנים

חזור אל פורום אספנות