חברים וחברות , זה מספר ימים שאני עוקב בעניין רב אחר ההתכתבוית בשרשור שפתח ידידי ליאור ברוך ב - cf ואני מתכוון לשינויים במיסים .
על פי הודעת דובר מועדון החמש , המכס ומשרד התחבורה הם שיזמו את הקמת הועדה , עד כאן ציטוט או לחילופין דבר הדובר .
העובדות כפי שהן ידועות לי שונות לחלוטין , מועדון החמש פנה בעניין זה למשרד התחבורה וגם הפעיל לחצים על מנת לקיים ועדה בעניין האספנות והשינויים במכסים , ולא רק זה אלא שלפחות בכיר אחד מחברי המועדון ישב בועדה ( לדעתי יותר מאחד גם אם כונה שם אחרת ) מבלי לחוות דעה עדיין אם כל המלצות הועדה ייטיבו או ירעו לנושא האספנות בישראל אין חולק כי העניין כולו נעשה בהסתר ורק קומץ קטן מחברי החונטה היה בסוד העניין .
לצערי מן הנתונים עולה כי שוב יהנו מן השינויים בעלי השררה ואילו הצעירים אלה אשר מתחילים את דרכם מיד עם ההתחלה ישלמו יותר עבור תחביבם , מעניין מדוע .
חייב אני לציין שאין זאת הפעם הראשונה בה פועל מועדון החמש כפי שפועל , אוכל להזכיר שוב את הפרשה האומללה בעניין התקינה לרכב אספנות והידועה יותר כפרשת נמרי קיפניס , דרך הפעולה מוכרת וזהה , חייב אני לציין כי ברור לחלוטין שמועדון החמש מייצג את חבריו משלמי המיסים בלבד , הבעיה שלמעשיו או מחדליו יש השלכות על כולנו וחבל , שוב הופעל המועדון הזה לטובת קובץ קטן על חשבון כלל אספני ישראל .
ובמה שקשור למר בני זהר לא ברור מה חלקו בעניין זה , נראה כי היום " קברניטי " מועדון החמש ישמחו אם יקח על עצמו חלק מן הפעילות בעניין זה בעבר , אני מודה כי זה לא המיידע היחיד שיש לי בעניין זה , לצערי הפרטים עצמם לא יותר טובים , בהתאם להתפתחות המצב בעניין אחשוף פרטים נוספים ולפי הצורך גם שמות .
אני מצפה מגוף ארצי אשר מכבד את עצמו ( מה שלא נראה בשנים האחרונות ) לעבוד בשקיפות מלאה לא להסתיר , דברים הרי מתגלים .
לסיכום נראה שוב בפעם המי יודע כמה נעשית פעולה למען בודדים על חשבון רוב העוסקים בתחביב בישראל .
הנושא סבוך ויתכנו שאלות או הבהרות אתן במידת הצורך .