שיוט במהירות של 80-90 קמ"ש, שעת ערב מאוחרת, רכיבת כיף עם ההונדה ופתאום נשמע גרגור מוזר מאיזור המנוע... השתנקות לרגע והמשך עבודה סדירה... הורדתי מהירות לסביבות ה-50 כדי להבין מה היה פה הרגע ופתאום שבק המנוע, האופנוע האט ונעמדתי בשולי הדרך.
שלפתי מהתיק את האפוד הצהוב והתחלתי בבדיקות הרגילות... דלק? מגיע. קיק... ניצוץ? יש. החלפתי מצת, שיהיה, הוא כבר היה רטוב מכל ניסיונות ההתנעה הכושלים... באופנוע שתי פעימות, זה כל מה שצריך.. אז.. מה קורה פה?
שלפתי מהתיק ערכת כלים, פירקתי מושב וממנו התחלתי לחפור במערכת ההצתה, הזנת הדלק, שמן, החלפת מצת ומה לא. כלום, לא מניע.
טלפון לאופנוגרר והאופנוע חוזר הבייתה, על גרר

עברו מספר ימים וניסיתי שוב להתעסק עם האופנוע... אותן בדיקות ושוב חזרה לנקודת המוצא, לא מניע. הנחת הייסוד הייתה שכנראה אין שאיבת דלק או שיש בריחת אוויר (או שתי האופציות ביחד) בשל אטם תקול או משהו בסגנון...
מאז (לפני מספר חודשים) ועד לפני כשבועיים האופנוע חיכה בסבלנות אופיינית לאופנועי אספנות לרגע בו אבדוק את התקלה קצת יותר לעומק... ובכן, אכן בעומק מדובר.
פירוק קרבורטור, סעפת יניקה, אגזוז וארבעה ברגי ראש מנוע. ראש מנוע בחוץ... התבוננות ראשונית ואני מבחין בשריטות קלות על איזור העבודה של הראש... סימן שלא מבשר בשורות וידעתי מה צפוי לי הלאה, למרות שקיוויתי שאני טועה...
התבוננות על הבוכנה מלמעלה אישרה את החשש שלי, סימנים של עצם זר שעשה שפטים לבוכנה...
המשך פירוק. צילינדר בחוץ, בוכנה בחוץ והמחזה התגלה במלואו... חפץ זר (תיכף נגלה מהו...) השתרבב לתא הבעירה, רקד קצת על הבוכנה לצלילי דו-פעימתי וכשסיים לרקוד ורצה ללכת הביתה, מצא דרכו דרך הרינג, תוך שהוא חורץ את דרכו למטה לאורך הבוכנה והצילינדר עד שנפלט החוצה.
הסתכלתי על המצת והוא נראה לי מושלם... נזכרתי שאחד הדברים הראשונים שעשיתי היו להחליף מצת (במהלך "תיקון הדרך"). שלפתי את המצת הזה מתוך תיק הכלים ושם חזיתי במראה המלבב של ראש מצת פשוט חסר... האלקטרודה התפרקה והיא פשוט לא שם... היא יצאה למסע לעולם שכולו טוב, דרך ראש המנוע, הבוכנה והצילינדר

הבוכנה...

הבוכנה מהצד שנהנה ממפגש סוער עם חלק מהמצת:

הצילינדר:

בלית ברירה... הזמנתי סט חדש מחו"ל, מתוצרת מוטלת בספק

- Malossi צילינדר, בוכנה (שני רינגים לעומת אחד במקור) וראש מנוע:

במהלך הימים הקרובים ארכיב את הכל, אתניע ואתחיל הרצה - שוב....

הפעם, אני מתכנן לצאת לטיול הרצה ארוך של יומיים לצפון/דרום/שניהם עם האופנוע, אפוד צהוב, ערכת כלים, שק שינה ועוד כל מיני... בקרוב..