הרווחנו או הפסדנו

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

הרווחנו או הפסדנו

הודעהעל ידי zeev » ג' אוקטובר 20, 2009 12:26 am

חברות וחברים . משום מה לא אחזה בי ההתרגשות לשמע התרועות בדבר מבחן רישוי אחד בשנה, לא עלצתי אבל חשבתי על זה מעט , ואוסיף שהתקנה החדשה אפילו פגעה בי , כמו גם באחרים להם מספר כלי רכב ועיסוקם אספנות רכב וללא שיקולים אחרים , ולמה אני חותר , בעבר אמנם ביצענו 2 מבחנים בשנה אבל הגשנו אישור מוסך אחד כמו עכשו , אלא מה , אם היינו מבצעים את הרישוי באמצע השנה ז"א בחצי יום ההולדת של הרכב לא היינו חייבים להביא אישור מוסך ואז היה רישוי לחצי שנה , כעת נניח שהמבחן החצי שנתי נקבע ל - 20 .10 למעשה את התדפיס אפשר לקבל כבר ב- 1. 9 כך שבעצם יהיה לרכב רישוי בתוקף לכמעט 8 חדשים , עכשו יבואו כל " יפה הנפש " ויצעקו בקול גדול מה עם הבדיקה ? לאלה אומר שהבדיקה והיום אפשר לגלות שווה לתח... , הטסט זה כבר משהו אחר , אז אני שואל כאלה שבאספנות אסקינן , הרווחנו או הפסדנו ? לשיפוטכם .
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי AKICHU » ג' אוקטובר 20, 2009 12:12 pm

הבעתי את דעתי בעבר גם בפני מי שהוביל את המהלך, שאינני חושבת שנעשתה עבודת חשיבה מספקת בענין וההשלכות שלו. לו היה זה מועלה לדיון בקרב בעלי הענין אז, לבטח היו מועלות הבעיות שתצוצנה בעקבות השינוי.

על פי מה שהבנתי ממך, בגרסה הקודמת נתן היה למעשה לעשות רישוי לחצי שנה ו/או במקרה שאתה ציינת ל8 חודשים, לשלם אגרה חצי שנתית בלבד.
דבר שמתאים לאספן שבבעלותו כמה כלי רכב, ושרוצה לסוע על כל אחד מהם בסבב ו/או נמנע מלנהוג בהם בחודשי החורף.

על פי הגירסה החדשה, הרישוי יהייה לשנה שלמה כולל האגרה (כפול 2 של הגירסה טרם השינוי)
שמתאים לאוהד התחביב, ואשר ממילא נוסע כל השנה על כלי רכב אחד או שניים במקביל.

אמנם לחלק פתרו "שלעפ" אחד (פעמיים לבקר במכון רישוי) אבל לכולם אגרת הרישוי התייקרה ב100% .

אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי יאשה והפיצפוצים » ג' אוקטובר 20, 2009 1:30 pm

AKICHU כתב:
שמתאים לאוהד

אני מבקש. תשאירי אותי מחוץ לדיון.

:mrgreen:
סמל אישי של המשתמש
יאשה והפיצפוצים

הודעהעל ידי AKICHU » ג' אוקטובר 20, 2009 1:57 pm

אין אצלי שום דבר בחינם, אתה רוצה? שלם!

אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ד' אוקטובר 21, 2009 11:37 am

תגידו, מה עובר עליכם?!? -גם לי, עם יותר מ-10 כלי רכב, שנוסעים פעם ב...- זה מתאים! ולו בגלל, ש, סתם דוגמה- אני לא אצטרך לעבור פעמיים בשנה את הבלבולי שכל עם המשאיות (מישהו כאן ניסה להכין את המשאית לטסט בכלל, ולעביר אותה?!? )! אז מילה, רכבים האחרים עוד אפשר לחיות, במיוחד כאשר באים למכון הטסטים נורמלי, שלא עושה סתם צרות "על שום-מקום", אבל עם המשאיות אני חייב קודם כל לעבור דרך מוסך בכל מיקרה, והוא כבר הולך איתן לטסט, וזה עולה לי מספיק כסף ועצבים! ועדיין, זה לא תמיד עובר, ואני כלל לא בטוח, שגם הטסטר הכי-חביב תמיד יעביר אותן- כי אני מאמין, שאם ללכת "לפי הספר"- יש שם מלא ליקויים- אבל רבבק, האוטו הזה בכלל לא נוסע, אלא "פעם ב...", ועוד בלי עומס ובשעות שאין תנועה- אז, איך אפשר בכלל לבוא אליו עם דרישות מ"רכב משא רגיל", שעובד קשה כל חייו!?! אבל איך אני אסביר זאת לטסטר, שסתם לדוגמה- יגיד לי, שהצמיגים שחוקים? אני צריך להגיד, כמה עולים צמיגים חדשים למשאית? ולמה בדיוק אני צריך אותן, כאשר שוב- האוטו לא מועמס ולא נוסע כמעט?! -ואני כן רוצה, שהן יהיו עם הטסט, ורק בגלל הסיבה הזו רובן עומדות בלי, כי זה מבאס אותי כל פעם ללכת לעשות! אז מה בדיוק לא טוב בזה, שנשלם "במכה" את הסכום של 300 ש"ח (!!!), ש"ככה" היה מחולק לשתיים?! -נו, באמת! :evil: ואם כבר אני כ"כ לא ארצה לשלם- תמיד אפשר באמצע ללכת ולהפקיד רישיון, ולקבל זיכוי לפעם הבאה!
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » ד' אוקטובר 21, 2009 11:47 am

גנאדי
לא הבנת מה שכתבתי ואני חוזרת, בורסיה הקודמת יכולתי לשלם אגרה חצי שנתית לסוע בכלי רכב למשל בתקופת הקיץ בלבד.
נכון להיום אני לא אסע בחורף אבל אשלם את שתי האגרות

ולגבי בוחנים מחמירים, כל מה שאמרת מתאים לכל אילו שתפסו טרמפ על ההטבות, אז אולי אתה שומר חוק והגון ולא מהווה סיכון, אתה יכול עם יד על הלב להגיד שכולם כמוך?
אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ד' אוקטובר 21, 2009 1:08 pm

אני הבנתי טוב מאד מה שאמרת, את לא הבנת את מה שאני אומר: אם אין לך צורך ברכב בשלב מסויים- אפשר ללכת למשרד הרישוי, להפקיד את הרישיונות- ואם זה נניח חצי-שנה- אז, בטסט הבא יהיה לך זיכוי חצי-שנתי! מה בעיה בזה? להפך- זה נותן הרבה יותר גמישות- ואם, לדוגמה, בא לי לנסוע 8 חודשים- אז, אני אעשה טסט רק בשביל חודשיים? לא הגיוני?
ובאשר לאלה, ש"תופסים טרמפ"- אז, תסלחוי לי, לא נעים לי להגיד, אבל אני אהיה "בני ליום אחד": מעניין לי את התחת מי עושה מה! אני מרוויח מזה, ואני לא מפסיד מזה, שמישהו יסע בגרוטאה- זה בעיה שלו, ושמשטרה תתמודד עם זה! אני לא צודק?! או, שאולי נתחיל לסבול בגלל כל, מי שעובר באדום, חונה לא כמו שצריך, וכ"ד? מה הבדל? לא בתכוונתי "לסבול" אם מישהו חס וחלילה נכנס בנו בגלל, שעבר באור אדום- לסבול=לייסר את עצמינו על זה, שהתופעה קיימת "גלובלית"!
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » ד' אוקטובר 21, 2009 2:30 pm

גנאדי
עם כל הכבוד לך ולהשקפותיך, אולי אותך ועוד אנשים "טובים" אחרים, לא מענין שום דבר חוץ מהתועלת האישית שלהם. גם את זה שנוסע בין 7-9 לא מענין שום דבר.

ואני חוזרת על השאלה, למה אחד שלא רוצה לסוע בקיץ צריך להטריח את עצמו פעמים??? מה רק לך מותר להתלונן שדברים פוגעים בך?

גנאדי, שמע אני הבנתי אותך, ואני לא מתווכחת אתך כמו שלא אתווכח עם זה "שתופס טרמפ", או זה שחונה בחניית נכים, או זה שלא משלם ברכבת התחתית בחו"ל או כל אחד אחר שעושה קומבינה כזו או אחרת.

לשינוי הזה יש צד טוב לחלק ועוד יותר טוב לאילו שתופסים טרמפ על התקנות, בעצם הם הנהנים העיקריים.
ויש את אלו שהתקנה הזאת כן פוגעת בהם הבנת את זה ברוך?

מענין גנאדי, הרבה אנשים שהרבה הרבה לפניך בתחום, עוברים רישוי בלי הרבה בעיות או בכלל.
ואם אתבטא כמוך, בגלל אנשים כמוך שהרכב שלהם לא תקין לא משופץ כראוי ולא ראוי לעבור רישוי אפילו שהוא לכאורה אספנות אחרים צריכים "לסבול ולהתייסר"?

אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ד' אוקטובר 21, 2009 4:33 pm

אירית, דיייי!!!! בתור אחת, שהשתתפה ביוזמה הזאת- זה ממש, אבל ממש לא לעניין, בסדר? אין לי כח לוויכוח הזה איתך יותר! רכב שלי לא ראוי לעבור רישוי?! -רכב של אף אספן, "במצב תצוגה" ככל שיהיה, לא ראוי לעבור רישוי, כי אין לו מקום היום בכביש,\ כי הוא נופל מיליון נקודות מכל רכב הכי זול מודרני! ואני עוד לא פגשתי (טוב, בעצם כן- אצל אלו, שיכולים להשקיע סכומי עתק בשיפוץ/חידוש, ונידמה לי שלא אני ולא את לא נכללים לחוג הזה, וכנ"ל גם לא חלק מאד נכבד מהפורום הזה!) אף רכב אספנות במצב "אידאלי", בסדר? אז אנא, אל תתחילי אפילו עם זה! ועדיין לא הצלחת להסביר לי, איך בדיוק פוגע בך זה, שלא צריך לעשות טסט פעמיים- כאשר אני אמרתי כבר, שאם אחרי חצי-שנה לא בא לך- אפשר להפקיד רישיונות, ולקבל החזר של האגרה- ע"ח טסט הבא! :evil:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי חן פרחי » ד' אוקטובר 21, 2009 4:39 pm

לשמחתנו (או לצערנו) עוד לא הומצאה התקנה המושלמת, אבל עם רובם המכריע של בעלי רכבי אספנות היא בהחלט מיטבה.
דווקא לאספן "כבד" שמחזיק מעל 4 מכוניות, נניח, התקנה חוסכת 4 ימי עבודה בשנה, ריצות מיותרות ואפילו "דפיקות לב" במכון הטסטים.
אני, אישית, תמיד דואג שהמכונית תהייה במצב בטיחותי מושלם, לא מבצע קיצורי דרך ולא חוסך מאום.
אפילו בנהיגה אני משתדל להיות אדיב ומסביר פנים, כי בין היתר אני מייצג תחביב.
כמעט בכל תקנה שחוקקה יש שנהנהים ממנה על אך שכלל לא התכוונו אליהם - קצבאות הילידים והמגזר הערבי הן דוגמא קלאסית לכך.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי AKICHU » ד' אוקטובר 21, 2009 4:44 pm

חן איך בדיוק?
גנאדי מביא פתרון, שאין לו סימוכין
איפה הסימוכין שמציין מעל לכל ספק שאגרה שנוצלה חצי מהזמן, נשמרת לפעם הבאה?
ואיך בדיוק נפתרה הבעיה של ימי החופש אם ממילא צריך ללכת פעם אחת לעשות רישוי ופעם אחת ללכת להפקיד רשיונות?

כלומר למי שיש 4 כלי רכב שזה לא הרבה, על מנת לסוע על כל אחד מהם בסבב יעלה 1200 ש"ח לשנה רק הרישוי, זה שולי?
בנוסף יצטרך לקחת יום חופש נוסף על מנת להפקיד את הרשיונות על מנת שזה יהייה על חשבון הרישוי הבא זה סידור הולם?

לפחות היו דואגים שתשלום האגרה יהייה בפעמיים כמו אגרת טלויזיה, והחצי השני ישולם אך ורק אם יש כוונה להמשיך לסוע עם כלי הרכב גם בחצי השני.

גנאדי - לא הייתי שותפה לזה, המהלך החל כשעוד הייתי במועדון החמש, אבל לא עסקתי בזה או תרמתי לזה באופן ישיר
אירית
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי gluk » ד' אוקטובר 21, 2009 5:24 pm

עוד הפעם: כמו שחן כתב: כמובן, שיש לזה גם "תופעות לוואי" לא רצויות, ואין מה לעשות! אבל אין מה להשוות את התועלת לרוב האספנים עם הנזק!

תאמיני לי, שאני היום בעלים של "קצת" יותר מ-4 כלי רכב, ואני הייתי מספיק זמן בעלים של אחד, שניים, שלושה, וארבעה, כדי לדעת "איך זה" לחיות עם זה! ושוב- אני הרבה פעמים לא נוסע עם הרכב המסויים אך ורק כי אני מתבאס כל פעם לעבור את הסיוט של ההכנה לטסט! הדוגמה ה"עדכנית"- סוברו עומדת כבר חצי שנה עם ביטוח בתוקף, אבל בלי טסט- רק בגלל, שאין לי זמן וכח להתעסק בזה! אפילו אין לי זמן לשלם את האגרה שלה! כנ"ל עד לא מזמן היה ביטוח בתוקף גם לשתי משאיות- והן עמדו מאז שניגמר להן הטסט, כי שוב- לא היה לי כח וכסף שוב להתחיל עם הסיוט הזה! ואת חושבת, שלא רציתי לנסוע בהן?! אז רבבק! :evil:

דווקא, תאמיני לי, שבתור בעלים של רכב אחד, ועוד ה"עיקרי", ועוד כזה, שמשמש לנסיעות, ולא לצרכי האספנות- מתרגלים מהר מאד לשני הטסטים, כפי שעושים כל הרכבים ה"מיושנים" הרגילים- ואין עם זה שום בעיה- זה כולו "פעם בחצי שנה"! אבל כאשר יש כמה כאלה של "פעם בחצי שנה"!? :evil: :?

ואת יודעת מה? -תאמיני, או לא- אבל גם אני חשבתי, בדיוק היום, על זה, שעכשיו, בין אם ארצה או לא, אצטרך להוציא יותר כסף "במכה", ואמרתי לעצמי בהתחלה: "שיט!!! מה עשינו בזה?!" -אבל מיד אחרי זה, כאשר נזכרתי, מה אני חוסך- חזר החיוך! יותר מזה- עכשיו זה "יידרבן" אותי, לפחות, לנסוע ביותר רכבים, כדי שלא יעמדו- הרי, כבר שילמתי, אין יותר תרוצים! 8) :D אז, לא הכל "שחור ולבן"!
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי AKICHU » ד' אוקטובר 21, 2009 5:39 pm

אם תמשיך רק להשמיע כמה אתה מסכן ולא להתייחס למה שאני כותבת, אז הדיון הזה מיותר נכון?

גנאדי, אני מכירה קצת יותר מאחד או שניים שאינם עוברים את "סיפורי איוב" שאתה מעלה פה

אני כן יודעת שעלות של רישוי כזאת, מאד מכבידה עליהם, וזה מנוגד לרעיון ההטבות שכלי רכב אספנות זכאי להם - להזכירך הכל נעשה על מנת להקל ולהוריד עלויות לאספן! בעל כמה כלי רכב לא רכב אחד.
אני לא טענתי שאתה לא כזה!!!

מה, החליטו להחיל עליך ועל אחרים רישוי רכב על מנת לאמלל אותך?

האם המוסכניק הוא בר סמכא לעשות רישוי?

ועם כל הכבוד אתה לא דוגמא מייצגת של 95% האספנים בארץ, על סמך מה קבעת את זה? מהכרות של 20 איש, 30 איש, 100 איש?

מה כל כך קשה להבין פה? אם לך זה טוב אחלה בחלה, לאחרים לא!!!

זה טוב למי שנוסע על כלי הרכב כל השנה, זה טוב למי שלא זקוק לשום הטבות (מעשני הסיגרים וכאלה שרוצים לסוע עם הקדילאק למשרד שלהם) זה טוב למי שרוצה לסוע בזול (תופסי הטרמפ)- עוד הגבלה ירדה יופי דו

אירית
נערך לאחרונה על ידי AKICHU בתאריך ה' אוקטובר 22, 2009 7:16 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי zeev » ד' אוקטובר 21, 2009 8:24 pm

גנאדי ולחשוב שבסה"כ התכוונתי לזה שבאמצע השנה לא מביאים אישור מוסך שזה בערך 130 שח , לא משלמים את האגרה על החצי שנה שלא נוסעים שזה עוד עוד 158 שח , אבל מי סופר , ואל תשכח שרשיונות של רכב אספנות לא ניתנים להפקדה כי אין אגרות אחורה , זוכר ? ואפילו תצליח להפקיד אז כמו שאמר הגשש החיור סלאמט הלך הכסף , אתה הבנת זה מר גנאדי ".
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי ufd41 » ד' אוקטובר 21, 2009 10:25 pm

גאנדי
הפסדנו ובגדול
עכשיו אסביר לך מדוע.
כיוון שגם אתה התחלת להיכנס לתחום של אופנועי 50 סמ"ק .
אגרת טסט לאופנוע 50 סמ"ק לא אספנות הינה 39 ש"ח לשנה או במקרה של אופנוע מיושן 2X 19.5 ש"ח לשנה.
אגרת רישוי לאופנוע אספנות 50 סמ"ק הייתה עד עכשיו 2X100 ש"ח סה"כ 200 ש"ח .
ובמידה ויש לך מס' אופנועי אספנות 50 סמ"ק ותרצה לעשות רוטציה בניהם ומידי פעם לנסוע אם כלי אחר היה מקובל לעשות טסט חצי שנתי ולשלם חצי אגרה.
היום נגמר הסידור הזה שלם אגרה שנתית 200 ש"ח.
דרך אגב אגרה זו היא כמעט 50% מערך פוליסת הביטוח.
לפחות היו עושים כמו שהציעה אירית לחלק את תשלום האגרה לשניים ומי שרוצה לנסוע בחצי השני שישלם.
ועוד אוסיף אני לא בטוח שאפשר להפקיד רשיונות לרכב אספנות.כך שהאופציה הזאת לא ישימה ותגזול שני ביקורים במשרד הרישוי פעם להפקיד ופעם לשחרר.
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים

הבא

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים