עוד הפעם: כמו שחן כתב: כמובן, שיש לזה גם "תופעות לוואי" לא רצויות, ואין מה לעשות! אבל אין מה להשוות את התועלת לרוב האספנים עם הנזק!
תאמיני לי, שאני היום בעלים של "קצת" יותר מ-4 כלי רכב, ואני הייתי מספיק זמן בעלים של אחד, שניים, שלושה, וארבעה, כדי לדעת "איך זה" לחיות עם זה! ושוב- אני הרבה פעמים לא נוסע עם הרכב המסויים אך ורק כי אני מתבאס כל פעם לעבור את הסיוט של ההכנה לטסט! הדוגמה ה"עדכנית"- סוברו עומדת כבר חצי שנה עם
ביטוח בתוקף, אבל בלי טסט- רק בגלל, שאין לי זמן וכח להתעסק בזה! אפילו אין לי זמן לשלם את האגרה שלה! כנ"ל עד לא מזמן היה ביטוח בתוקף גם לשתי משאיות- והן עמדו מאז שניגמר להן הטסט, כי שוב- לא היה לי כח וכסף שוב להתחיל עם הסיוט הזה! ואת חושבת, שלא רציתי לנסוע בהן?! אז רבבק!
דווקא, תאמיני לי, שבתור בעלים של רכב אחד, ועוד ה"עיקרי", ועוד כזה, שמשמש לנסיעות, ולא לצרכי האספנות- מתרגלים מהר מאד לשני הטסטים, כפי שעושים כל הרכבים ה"מיושנים" הרגילים- ואין עם זה שום בעיה- זה כולו "פעם בחצי שנה"! אבל כאשר יש כמה כאלה של "פעם בחצי שנה"!?
ואת יודעת מה? -תאמיני, או לא- אבל גם אני חשבתי, בדיוק היום, על זה, שעכשיו, בין אם ארצה או לא, אצטרך להוציא יותר כסף "במכה", ואמרתי לעצמי בהתחלה: "שיט!!! מה עשינו בזה?!" -אבל מיד אחרי זה, כאשר נזכרתי, מה אני חוסך- חזר החיוך! יותר מזה- עכשיו זה "יידרבן" אותי, לפחות, לנסוע ביותר רכבים, כדי שלא יעמדו- הרי, כבר שילמתי, אין יותר תרוצים!

אז, לא הכל "שחור ולבן"!