מכוניות בועה או אבות הסמארט

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

מכוניות בועה או אבות הסמארט

הודעהעל ידי ירון פ. » ג' מרץ 04, 2008 5:31 pm

משיחה שהיתה לא מכבר עם מאן דהוא ששיבח את נפלאות הסמארט ואת הרעיון הגאוני שעומד מאחוריה. כמה מפתיעה היתה התגובה כי את הקונספט של מכונית הבועה כבר המציאו מזמן וגם ישמו - הן אפילו הגיעו לארץ - הן ה BMW IZETA והן המסרשמיט (עם 3 או 4 גלגלים).

האמת אני מופתע בכל פעם מחדש כשאני מביט עליהן. את האיזטה אני מכיר שנים רבות - וכעת עוד לא הצלחתי להתרגל למראה של המסרשמיט - למרות שראיתי אותה מספר פעמים.

עוד מעט אני מקווה יגיע זאב ויספר קצת על נפלאות המסרשמיט וההיסטוריה שהובילה לייצורה.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי AKICHU » ג' מרץ 04, 2008 5:48 pm

ירון
אכן מדהים וזה לא הכל, יש עולם שלם ומגוון בקטגורית מכוניות המיקרו והבועה
תמונה

כנסו לכאן ותהנו
http://microcarmuseum.com/

אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי zeev » ג' מרץ 04, 2008 6:59 pm

אתר מומלץ ביותר , אני מכיר אותו שנים, בעיקר כמובן המסרשמיט kr - 201 , כפי שאפשר לראות יוצרו ממנו רק 300 יחידות, 2 נמצאות אצל אודי ואצלי , שלי נמצאת בשיחזור , של אודי כמעט גמורה ותופיע באירועים העתידיים של אספני הרכב הארצישראליים.
בעניין הרחבת נושא המסרשמיט , ומה שקשור להסטוריה אני עדיין מקוה שנוציא כתבה ראויה, אם יחסרו פרטים אשמח להשלים. - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי ירון פ. » ג' מרץ 04, 2008 7:12 pm

זאב - נשמח לתיאור כללי בכמה שורות של ההיסטוריה והסיבות לייצור הרכבים.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי zeev » ג' מרץ 04, 2008 9:18 pm

אני כתבתי כבר לא מזמן כמה שורות בעניין זה , אם צריך הנה שוב.
פרופסור וילי מסרשמיט תכנן מטוסים עוד בשנות ה- 20 של המאה שעברה, בשנת 1930 המריא המסרשמיט הראשון , יוצרו מספר דגמים , מטוסי קרב , הפצצה , מדגמים שונים , אותנו מעניין דווקא מטוס קרב מדגם bf - 109 כיון שהמכונית שנקראת מסרשמיט נבנתה בדיוק לפי הקוקפיט של מטוס זה.
המעניין במטוס עצמו היתה שיטת פעולת המקלעים אשר ירו בין סיבובי המדחף לעומת הספידפייר למשל שירה ממרכז המדחף.
לאחר המלחמה חתמה גרמניה בכתב הכניעה שלא ליצר נשק ומטוסים, וילי מסרשמיט חיפש מה לעשות עם המפעל שלו, ורתם לעזרתו את אינזנר ( מהנדס ) פריץ פנד שהיה מהנדס תעופה גאון.
במפעל המטוסים התחילו ליצר מכוניות במספר דגמים, סה"כ מ - 1946 ועד 1964 יוצרו כ - 25.000 יחידות אשר בין היתר אמורות היו לשרת את הנכים הרבים אשר היו בגרמניה לאחר המלחמה.
כאשר מטפלים ברכב זה ניתן לראות בדיוק היכן יוצר, חלק מן המכלולים הועבר ישירות מן המטוס.
בסביבות שנת 1960 הוסר האיסור על יצור המטוסים ווילי מסרשמיט חזר לאהבתו הישנה , ומכר את חלקו במפעל לאינזנר פנד, פנד המשיך ליצר עוד מספר שנים תחת השם F.M.R בשנת 1964 עזבו את שערי המפעל הפריטים האחרונים, והשערים נסגרו לתמיד. - זאב
נ.ב. הערה אישית : לעומת המסרשמיט של אודי למשל ניתן לראות אצלי הגה שונה מעט, יש מצערת דלק כפולה גם בדוושה וגם על ההגה, כך גם הדלקת והחלפת אורות.
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי אודי סופר » ש' מרץ 22, 2008 1:17 pm

ראשית רציתי להודות בחום בפורום זה לזאב שבזכות תמיכתו ובעידודו מצאתי את האומץ לממש את החלום הישן שלי לרכוש את המסמרשמיט ולשפץ אותו.בלי האימוץ של זאב לא הייתי מעז להכנס להרפתקאה הזו. נושא הBUUBLE CARS תמיד ריתק אותי ובמסגרת חיפושי אחרי מסרשמיט בארץ ובעולם - עד שמצאתי את זה שרכשתי -הגעתי לעשרות אתרים ואנשים שמתעניינים בנושא או בבעלותם מיקרוקארז.
אני מצרף לינק לאתר נוסף שהוא מעין אנציקלופדיה של רכבים כאלו חלקם עם תמונות ופרטים.
תודה לכולכם על התמיכה. למרות שאיני מהמתמידים להגיע למפגשים אני גאה להיות חלק מכם.
אודי
bubleudi
סמל אישי של המשתמש
אודי סופר

הודעהעל ידי אודי סופר » ש' מרץ 22, 2008 1:18 pm

והלינק ששכחתי להוסיף

http://www.microcar.org/ourcars.html
bubleudi
סמל אישי של המשתמש
אודי סופר

הודעהעל ידי אודי סופר » ש' מרץ 29, 2008 12:12 pm

ועוד לינק מדליק של סרט על רכב בועה בשימוש עדכני

http://www.youtube.com/watch?v=8iCKQitx6oI
bubleudi
סמל אישי של המשתמש
אודי סופר

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ש' מרץ 29, 2008 2:11 pm

אני מת על ה-P50! :D
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי AKICHU » ה' מרץ 26, 2009 11:08 pm

מי אמר שהגודל קובע?
תמונה

Peel P50

אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי lior_baruch » ו' מרץ 27, 2009 12:15 am

ה-P50 היא לחלוטין מכונית שהייתי רוצה..... בתא המטען של המכונית היומיומית שלי, מוכנה לשליפה לכל שימוש :lol:
חלומות נועדו להגשמה

http://www.BackOnTwo.com
סמל אישי של המשתמש
lior_baruch

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים