העיריה מציקה מה לעשות?

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי רוברט » ד' דצמבר 24, 2014 1:20 pm

יש לי רכב אספנות, אני מחנה אותו בחניה של הבניין. כל חודש מגיע פקח ושם דרישה לפינוי, הרכב שמור ונקי עם אוויר בגלגלים עם כיסוי לכל הרכב ועדיין הדרישות לא מפסיקות! אני פונה לאגף הפיקוח אחרי כל דרישה, הם אומרים להזיז את הרכב, אני מזיז אותו לחניה אחרת וכך המעגל נסגר, דרישה-פניה-הזזה-דרישה...!
האם יש איזה חוק לגבי רכבי אספנות ישאפר לי להוריד אותם מהראש שלי?
תודה מראש
רוברט
 
הודעות: 1
הצטרף: ד' דצמבר 24, 2014 12:51 pm

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ד' דצמבר 24, 2014 2:21 pm

שלום רוברט וברוך הבא.

אם אני מבין אותך נכון, החניה משותפת ולא רשומה על שמך בטאבו?
במקרה כזה, בדומה לחניה ברחוב, אכן אתה חייב להזיז את הרכב (ויותר מזה, לשמור אותו עם טסט וביטוח בתוקף). עד כאן החוק היבש.
לצערנו אין החרגה לרכב אספנות מבחינה זו.

אבל נראה שהבעיה שלך היא כלל לא הפיקוח העירוני, אלא אחד השכנים. פקח לא מגיע לחניון של בית פרטי מבלי שאחד השכנים יתלונן
למוקד העירוני. אם אתה רוצה באמת לפתור את הבעיה, תצטרך לאתר את האיש שעינו צרה בך, ולהסביר לו מדוע אין לך ברירה אלא לחנות
במקום לאורך זמן, בתקווה שיבין שלא מדובר בגרוטאה אלא ברכב אספנות שאתה משמר.

אפשרות אחרת, ועדיפה לדעתי - נסה לאתר חניון קרוב או חניה פנויה פרטית (רשומה בטאבו על-שם מישהו) באזור, ותשכור אותה מבעליה.
ברור שזו הוצאה לא קטנה, אבל זו הדרך היחידה שתוכל להחזיק ברכב מבלי לחשוש מתופעות כאלו.
רועי צוקרמן
צוות הניהול
 
הודעות: 2409
הצטרף: ו' נובמבר 09, 2007 10:39 am
מיקום: בנתיב הימני

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי אריהג » ד' דצמבר 24, 2014 9:23 pm

ויש לי הצעה נוספת; פשוט לנסוע ברכב מפעם לפעם. זה מאוד בריא לרכב אספנות. כדאי לנסוע מרחק סביר שזה הבריא ביותר ולא רק כמה מטרים בחניה. אפשר לתזמן את הנסיעה עם סידורים, קניות וכיו"ב.אם יש רכב נוסף - אפשר מדי פעם להחליף ביניהם.
אריהג
 
הודעות: 746
הצטרף: ו' אוגוסט 12, 2011 6:27 pm

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי zeev » ד' דצמבר 24, 2014 11:36 pm

חברים אני חושב שלא שמתם לב למה שכתב האדון הנכבד , זו חניה פרטית של בית משותף , אם הבנתי נכון ואכן זה כך לעירייה או למי מטעמה אין מה לעשות שם , אל תשכחו זה רכוש משותף , אבל לא מקום ציבורי , אם זה כך לכל היותר זה
עניין לועד הבית או לתרבות הדיור , איזו עירייה זו בכלל ?
אפילו אם לרכב אין רישוי בתוקף הוא לא חונה ברשות הרבים .
zeev
צוות הניהול
 
הודעות: 2344
הצטרף: א' נובמבר 11, 2007 11:47 pm

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי ufd41 » ו' דצמבר 26, 2014 9:14 am

רוברט שלום
מדבריך הבנתי שמדובר בחנייה פרטית.
למרות זאת שטח פרטי יש עליו מגבלות של שמירה נאותה ומגבלות תברואתיות.
אם היתה תלונה מאחד השכנים ולא חייב משכן מאותו הבניין שיש באיזור רכב חונה ללא תזוזה והוא מהווה מפגע תברואתי , בסמכות המועצה המקומית לפעול לסילוק המפגע.
והנ"ל מתבסס על "חוק עזר לאזור (איכות הסביבה, מניעת מפגעים ושמירת הניקיון) התשע"ג-2013.
ואני מצרף קישור לחוק http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 07/788.pdf המתייחס לעניינך החל מדף 485.
הפתרון של הזזת הרכב הוא פתרון טוב עד שלמישהו ימאס מכל הסיפור הזה (עצם הזזת הרכב ממקום החניה הינה סילוק המפגע בחנייה זו ולמעשה העברתו למקום אחר)
ואז עלולה להיות חבלה ברכב ע"י מאן דהוא שנמאס שהרכב חונה בחניות אלו ..
את זה אני כותב מתוך נסיון אישי בזמנו לפני כלמעלה מ30 שנה חנה בחצר הבית של הורי (בית פרטי )רכב מסוג סאאב 66, אחד השכנים שביתו גבל עם חצר הורי הגיש תלונה לעיריה על כך כי הרכב נטוש ולא משמש לנסיעה מזה זמן רב ומהווה מפגע תברואתי.
נשלח אלינו מכתב רשום מהרשות המקומית שמתריע בפני הורי על מפגע תברואתי וכי עליהם לפעול לסילוקו תוך מס' ימים שהם נקבו.
למרות כל הסברי ברשות כי הרכב במצב נסיעה הנ"ל לא התקבל על ידם מנסיבה כי לרכב אין אישור נסיעה בתוקף(טסט).
נאלצתי למכור את הרכב.
עצתי לך מצא לך חניון פרטי שכור שם מקום ותסדיר עם בעלי החניו כי החנייה היא לטווח ארוך וכי הרכב לא יזוז ממקומו,כמו כן דאג לכיסוי הרכב ולסביבתו הקרובה נקיה מכל פסולת .
מקווה שעזרתי.
בהצלחה.
ברוכים הבאים לעולם הטילונים.
אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/
אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/
פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/
סמל אישי של המשתמש
ufd41
איש הטילונים
 
הודעות: 1178
הצטרף: ב' נובמבר 05, 2007 7:54 pm

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי אריהג » ו' דצמבר 26, 2014 10:10 am

רוברט שלום. כולנו רוצים לעזור לך, אך איננו יודעים מספיק על העניין. ייתכן שמישהו כועס על כך, שהוא בא לחנות מדי ערב בתום יום עבודתו, וכל החניות תפוסות. מילא שהן תפוסות ע"י רכבים מזדמנים, אבל מנסיוני האישי זה מרגיז שבעתיים, שחניה קבועה תפוסה ברציפות ע"י רכב שאינו זז, והנהג הכועס זועם עוד יותר שאתה מתנהג כאילו רכשת את החניה בכסף מלא והיא רשומה על שמך בטאבו. במקום לשים לך פתק על הרכב כדי להידבר ביניכם ולהסדיר את העניין - הוא נוקם בך דרך העיריה והעיריה נאלצת "לכבות את השרפה" באמצעות הטרחתך. מסיבה זו ואחרות, אני דוגל במדיניות של תפעול, מפעם לפעם, של רכב האספנות וזה גם "בריא" בשבילו. אחת האפשרויות הנחמדות לתפעול רכב אספנות היא לנסוע בו למפגשים של המועדון, לארועים והשקות וכיו"ב. במזג אויר טוב כמו עכשיו אפשר לנסוע לטיולים קרובים. בהתאם לנסיבות האישיות אפשר להשתמש ברכב האספנות בצורה יותר פרקטית כמו סק"ס (ראשי תבות: סידורים, קניות, ספונג'ה אבל ספונג'ה לא שייך) או כמו שהיינו אומרים בצבא: "סעפ"ש" כלומר - סידורים, עניינים, פה, שם).
אריהג
 
הודעות: 746
הצטרף: ו' אוגוסט 12, 2011 6:27 pm

Re: העיריה מציקה מה לעשות?

הודעהעל ידי ירון פ. » ב' דצמבר 29, 2014 7:36 pm

באם הרכב שמיש/נראה שמיש, הייתי שולח מכתב מודפס לעיריה/מועצה מקומית ובו מבהיר שמדובר ברכב אספנות תקין שמצוי בבעלותך. עפ"י החוק גרוטת רכב מוגדרת כ - "גרוטות רכב" – רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק או שנקבע כרכב באובדן גמור, וכן שלד של רכב או חלקים ממנו;

ומכאן שאין כלל מדובר במקרה שלפנינו בגרוטת רכב מה עוד שמדובר בשטח פרטי שאתה אחד מבעליו.

בהצלחה.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.
 
הודעות: 723
הצטרף: ד' נובמבר 07, 2007 8:13 pm
מיקום: הרצליה


חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים