50 כלי הרכב הגרועים של כל הזמנים

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

הודעהעל ידי amitexc » ש' ספטמבר 05, 2009 8:38 pm

מה הבעיה עם הצאמפ?
חוץ מזה שזה לנסר דור 2 עם מנוע של לנסר דור 3?
לי במקרה יש את האוטו הזה ואין לי כל תלונות, ההפך...
סמל אישי של המשתמש
amitexc

הודעהעל ידי V8_וחצי » א' ספטמבר 06, 2009 12:17 pm

3 זוועות שהיו ברשותי:

אולדסמוביל אומגה 81: חוץ מהעובדה שהאוטו הזה היה מכוער להחריד, אין שום דבר רע להגיד עליו חוץ מהמנוע. האומגה הגיע לארץ עם מנוע 2500 סמ"ק 4 צילינדר ולרכב שבקלות עובר את הטונה למרות היותו בקטגוריית ה- MID SIZE המנוע הזה פשוט היה עלוב ולא עמד כלל במצופה ממנו וכל מאמץ קטן נגמר במקרה הטוב באטם ראש מפוצץ.

רובר 214 /200 שנת 98- איכות חומרים על הפרצוף, המראה היוקרתי שניסו להקנות לתא הנוסעים התברר ככישלון כאשר לאחר תום תקופת האחריות חלקי הפנים פשוט התחילו להיתפורר.
למרות התדמית הספורטיבית כביכול שרצו לתת למכונית הזאת בפועל היא הייתה מיועדת לנהגים שלא עברו את ה-80 קמ"ש ו-3000 סל"ד. למרות שאפשר היה להוציא ממנה ביצועים והתנהגות כביש לא רעים כלל, כל ניסיון לנהיגה קצת אגרסיבית נגמר במוסך.

פורד אסקורט אריקה 98- למי שמכיר השם אומר הכל. דור שני לאריקה עם המחשב ניהול מנוע, נראה כי המהנדסים של פורד לא למדו את הלקח בפעם הראשונה והתעקשו להמשיך להעניש את הפראייר שיקנה פורד: צמת החשמל הראשית של המנוע עוברת בתעלת ניקוז המים מתחת לשמשה הקדמית ומתחברת שם באמצעות קונקטור ללא כל בידוד נגד מים, הגשם הראשון ממחיש מיד למה פראייר מי שקונה פורד. בשלי היה מותקן גיר רציף, ולמרות שהאוטו במקרה הנדיר שהוא הצליח ליסוע נסע טוב ושקט העברת הכח מהמנוע לגלגלים הייתה עלובה מאוד ואת התאוצה של האוטו ניתן באמת היה למדוד באמצעות לוח שנה.
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי יאשה והפיצפוצים » א' ספטמבר 06, 2009 1:19 pm

אריקה 98 זה כבר דור שישי, אבל מי סופר?

:wink:
סמל אישי של המשתמש
יאשה והפיצפוצים

הודעהעל ידי V8_וחצי » א' ספטמבר 06, 2009 2:13 pm

אוהד, אל תתחכם... :wink: :lol:
כתבתי: "דור שני לאריקה עם המחשב ניהול מנוע"
סמל אישי של המשתמש
V8_וחצי
Original Gangsta

הודעהעל ידי יאשה והפיצפוצים » א' ספטמבר 06, 2009 2:46 pm

צודק. לא שמתי לב כי אין ניקוד...

:roll:
סמל אישי של המשתמש
יאשה והפיצפוצים

הודעהעל ידי gluk » ב' ספטמבר 14, 2009 11:03 am

אחלה סיבה להגדיר את האקספלורר כ"מכונית גרועה": העובדה שמכונית זאת גרמה לתלות של האמריקנים בסוגת המכוניות הזאת,

אמריקאים מטומטמים... :x :roll:

BX- מכונית גרועה?! אם לוקחים כמדד שהאוטו צריך לחיות בתנאים, שאין למוסכים מושג, איך מתחזקים אותו, אין לבעלים רצון להשקיע ולדייק במה, שהיצרן קבע- אז כן... ועם כל זה- יש עדיין BX ים, שנוסעים עד היום כבר יותר מ-20 שנה! אם זו מכונית גרועה- אני לא יודע... :roll:

ובכלל- כל ה"מצעד הגאווה" הזה- רק הוהכחה, שאין באמת דבר כזה- "מכונית גרועה"- יש "משתמש שלא מרוצה", וזה אישי לכ"א ואחד! :evil:
סמל אישי של המשתמש
gluk

הודעהעל ידי zeev » ב' ספטמבר 14, 2009 8:09 pm

בעניין זה אין לי אלא להצדיק אותך גנאדי , ומעשה שהיה כך היה .
בשנת 1980 הגשמתי אחד מחלומות חיי , רכשתי מכונית סיטרואן שנת יצור 1973 הדגם נקרא
d - super - 5 המכונית זהה ל - d s הזכורה לטוב , והשינוי חוץ ממעט עיצוב לא משמעותי הוא שהייתה בעלת גיר רגיל 5 הילוכים בניגוד לדגמים הרגילים שהיו חצי אוטומטיים , מכונית של מלכים , אמרתי כבר ? אם לא הנה אני אומר .
אלא מה , הטיפול במכונית היה כושל בלשון המעטה ( את זה קבע מהנדס של חברת סיטרואן שהגיע מצרפת בין היתר על פי דרישתי ) וזה גרם ללא מעט תגובות שרשרת , והרבה מאוד עגמת נפש , הייתי אפילו אומר שהאוטו הזה קיצר לי את החיים מהסוף בסביבות ה - 120 .
אז אני שואל חברת סיטרואן אשמה ? השרות בארץ אשם ? אני לא יודע מה אתם חושבים , אני הייתי מהמר על השני .
אתם שואלים מה היה סוף הסיפור ? מכרתי את האוטו בחצי חינם , ומה קניתי ? פיאט 127 5 דלתות אותו החזקתי 5 שנים ונהנתי מכל רגע , אבל פיאט 127 זה עדיין לא סיטרואן . - זאב
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי חן פרחי » ד' ספטמבר 16, 2009 4:32 pm

אנחנו ממשיכים לאחר העדרות מאונס..
והפעם טריומף סטאג.
תמונה
בסוף שנות ה 60' מכירותיה של טריומף בארה"ב היו בקו עלייה מתמיד ומרשים, ודגם ה TR6 זכה להצלחה גדולה, בעיקר בשל הביצועים המצויינים שלו.
טריומף החליטה לפנות לפלח שוק חדש - קופה אלגנט.
כרגיל בחברה הבריטית, העיצוב הופקד בידיו של מישלוטי האיטלקי, שיצר מכונית קופה בעלת מרכב חצי פתוח - טרגה, עם קורת אמצע.
המכונית היתה נאה ושאלה מוטיביים עיצוביים מדגמים אחרים של היצרן - ה 2500 וה TR6.
מה שהיה מעניין בה היה דווקא הצד המכאני; בשל הרצון לפנות לשוק האמריקאי, הוחלט שהמכונית תונע במנוע V8, וההגיון אומר שיש לבריטיש ליילנד מנוע כזה בארסנל - 3500 סמ"ק של הרובר P6.
אולם לטריומף היה הגיון אחר, מיסתבר.. והם החליטו, אולי בשל גאוות יחידה מטופשת או יוהרה מיותרת, לפתח מנוע V8 בעצמם.
כבסיס, נבחר מנוע ה 1.5 המוכר של טריומף X2 כמובן, אבל הוחלט שהמנוע יהיה בעל גל זיזים עליון ולכן תוכננו ראשי מנוע חדשים מאלומיניום.
המכונית הוצגה בתחילת 70' וקצרה תשואות רבות, הן בשל העיצוב הנאה והן בשל האיבזור העשיר - חלונות חשמל והגה כוח היו ציוד תקני - ובעיקר בשל הביצועים הטובים.
אולם עד מהרה התעקשות טריומף על פיתוח מנוע עצמאי החלה לצער הלקוחות להוכיח את עצמה.
המנוע החדש התגלה כבעייתי בצורה יוצאת דופן - החל בראשי אלומניום שהתפוררו, עבור לבעיית חימום יתר אקוטית וכלה בשרשאות תיזמון שכשלו שוב ושוב.
די מהר יצא למכונית שם של כישלון, ובנוסף השוק האמריקאי לא ממש אהב את הטריומף הנשית משהו.. עבורם טריומף היתה ה TR6 הקשוחה והספורטיבית ולא מכונית GT רכה.
הסטאג יוצרה עד סוף 77' וסה"כ יוצרה ממנה 26,000 מכוניות בקירוב.
אגב, ברוב המכוניות הוחלף לבסוף המנוע ל V8 של רובר..
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי ירון פ. » ד' ספטמבר 16, 2009 5:18 pm

לעניין הסטאג - אכן המנוע היווה כישלון חרוץ, ואולם המכונית עצמה מבוקשת ונחשקת (גם על ידי :lol: ) - ומהטיול שערכנו באנגליה לא מכבר ניתן לספר שישנן כאלו שמסתובבות באופן חופשי ומאושר על כבישי הממלכה המאוחדת.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי חן פרחי » ו' ספטמבר 18, 2009 9:33 am

אנחנו ממשיכים..
קאדילאק סימרון.
תמונה
סוף שנות ה 70' היו שנים לא קלות עבור מותג היוקרה אמריקאי; משבר הנרגייה של 73' גרם לירידה תלולה במכירות החברה, שכל ההיצע שלה כלל מכוניות בעלות מנועי V8 ענקיים, וקברניטי קדילאק החלו לחפש פיתרונות יצירתיים לפיתרון הבעייה.
בתערוכת פרנקפורט 79' הוצגה הקדילאק סביל, מכונית סאלון שעוצבה ברוח שנות ה 40', עם תא מטען בעיצוב משונה משהו, אך גולת הכותרת שלה היתה המנוע שלה - לראשונה בקאדילק הוצגה מכונית עם מנוע דיזל !
מהנדסי GM לקחו את מנוע הבנזין V8 בנפח 5700 סמ"ק (שמוכר כמנוע "350") והסבו אותו למנוע דיזל, פשוטו כמשמעו.
המנוע הפיק 105 כ"ס סה"כ, מה שאומר שלמכונית הכבדה היו ביצועים מעוררי רחמים, אולם זו היתה הבעייה הקטנה.
הסבת מנוע בנזין למנוע דיזל הינה מהלך די מקובל בעולם הרכב, רק שלצורך ההסבה חובה על המהנדסים לחזק את המנוע בצורה משמעותי מבחינה מיבנית, מאחר ועומסי הפעולה במנוע דיזל גבוהים פי 3 ויותר מבמנוע בנזין.
כנראה שאת מהנדסי המנועים של GM זה לא ממש עיניין, והתוצאה היתה הרת אסון.
מנועי הדיזל הללו פשוט התפרקו תוך כמה אלפי קילומטרים, ראשי מנוע התפוצצו וטלטלים פגשו את האוויר החיצון דרך בלוק המנוע..
כשנואשו בקדילאק מהרעיון האוולי הנ"ל, החליטו על פיתוח מכונית קומפקטית יוקרתית שתתחרה ב.ב.מוו סידרה 5 ובמרצדס W123.
לשם כך נטלו את פלטפורמת J ששימשה את האופל אסקונה, ומוכרת בארץ כפונטיאק סאנבירד, קישטו אותה בניקלים נוצצים ובסמל של קאדילק.
לסימרון היו מנועים בנפח 1.8 ו 2.0 שהציעו ביצועים בינוניים מאד, וגם ההתנהגות לא היתה מזהירה, בלשון המעטה.
לאחר שהתברר לקדילאק שהמכונית לא ממש הפכה ללהיט,ולא רבים הסכימו לשלם מחיר כפול ממחירה של שברולט קבלייר עבור מכונית מחופשת, נוספה לה גירסת V6, אולם גם זה לא ממש עזר ובסוף שנות ה 80' היא נעלמה ללא שוב.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הקודם

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים