ישנה טענה כי במנועים בהם מותקן ראש אלומיניום - הם מסוגלים לפעולה ללא עופרת/אשלגן. הסיבה היא - כי בראשי אלומיניום מותקנים טבעות פלדה המשמשים כתושבות לשסתומים. בעוד שבמנועי עם ראש ברזל תושבות השסתומים חרוטים בתוך הברזל ונדרשים לעופרת בכדי למנוע סדקים ונזקים לתושבות השסתום (העופרת משמשת בין היתר כחומר המרכך את עוצמת הפגיעה של השסתום בתושבת שלו).
באנגליה לכל המנועים עם ראש ברזל יש אופציה לרכישת ראש המותאם לדלק נטול עופרת/אשלגן - כאשר ההבדל הוא בתושבות שסתומים מפלדה חרוטה אשר הותקנו בראשים.
התייחסותי היא כמובן לראש מנוע עשוי ברזל - ראשית המנוע יתחיל לזייף יותר ויותר עם קריסת השסתומים, שנית עלול להגרם לראש המנוע נזק בלתי הפיך כתוצאה מסדקים שיווצרו בו.
זאב, הכוונה למנוע ששכן באוטוביאנקי. זה מנוע מתוצרת פיאט, והוא הוצע גם באוטוביאנקי A112,
גם בפיאט 127 ובשלב מאוחר יותר אפילו בפיאט אונו (עם שינויים קלילים).
ל-A112 היו ב-1982 שלושה מנועים - 903 עם 42 כ"ס, 965 (אותו מנוע אבל מוגדל) עם 48 כ"ס,
וגרסת אבארט לתפארת איטליה - עם 70 כ"ס מנפח של 1,050 סמ"ק.
לא הועלתם לי בהרבה היות ואין לי מושג איזה ראש יש במנוע שלי. אני רק יודעת שפליקס (המוסכניק שלי) כשנשאל על ידי בעבר אם אפשר לשים 95 אמר שלא כדאי. מה האפשרויות שלי אם זה העניין יהפך לכורח המציאות? צוקרמן, סלח לי שאני תופסת טרמפ על השאלה שלך אני כבר ממש עצבנית מכל הסיפור הזה של הסנקציות נגד הרכבים הישנים, אני אומרת נתאגד ונצית אליאנסים בצמתים!
אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'
חברה ב-IVC, חברה ב-IAROC, וחברה של נטשה
www.iaroc.org.il
[quote="רועי צוקרמן"]חקרתי את הנושא, והנה תשובה קצת מאכזבת:
עם המנועים שלנו (תראי לפי דגם המנוע - A112A5000) לא מומלץ להשתמש ב-95,
אבל אפשר להשתמש ב-98.
למה? לא ממש ברור.
]
באמת לא ברורה השאלה למה 98 כן ו-95 לא.
שהרי אין בעיית דטונציה, וכנראה גם אין בעייה עם נזק לשסתומים (שהרי גם ב-98 אין עופרת/אשלגן).