הדיקטטורה ב קארספורום

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

Re: הדיקטטורה ב קארספורום

הודעהעל ידי חן פרחי » ש' נובמבר 07, 2009 9:39 am

בוקר טוב לכולם.
אנסה לענות על כל השאלות, ונקווה שהדברים יובהרו.
פורום רכבי אספנות מייצג בין היתרקהילה[b][/b] וככזה, חברים רבים בו מכירים איש את רעהו, בניגוד לפורומים אחרים בו מרבית המשתמשים זרים זה לזה.
מטבע הדברים, יש בו יותר "דאחקות", ואנחנו בהחלט מודעים לכך, והיכן שמגזימים בעיניין הן נימחקות.
השיוך המועדוני כאן הוא כלל לא רלוונטי, וברגע ששרשורים כאלו הופכים לאוף טופיק הם מועברים לתת פורום החדש - אפסנאות, שנפתח בדיוק לצורך זה.
בשרשור "שוקעתיק" אנחנו מעט יותר גמישים, גם בנושא ההקפצות וגם במוצרים שמוצעים למכירה - כל זמן שלא מגזימים ועושים זאת בטעם טוב ובגבולות ההגיון.
שוב, פורום הוא סוג של דיקטטורה נאורה, והודעות נימחקות בו גם כשהן לא חורגות מכללי הפורום, לפי שיקול דעתם של המנהלים.
מי שזה לא מקובל עליו - פשוט מוזמן להדיר אצבעותיו מאותו פורום.
אף מנהל לא חייב לספק הסברים ותירוצים לגבי מחיקות או מתן התראות, ושוב, מי שלא מוכן לקבל את זה - שיחפש בית וירטואלי אחר.
CF ממש לא יקרוס מכך, ומידי יום מיצטרפים בין 40 ל 50 מישתמשים חדשים, והפורום הטכני שלו הוא הטוב והמיקצועי ביותר בארץ.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי אקסל » ש' נובמבר 07, 2009 11:07 am

כמה שטויות אתה יכול לרשום בהודעה ?!?
לפורום יש חוקים והמנהלים לא יכולים לחרוג מאותם חוקים הם לא יוצאים מהכלל!!!
וכאן אנחנו מדברים על פורום האספנות בלבד ,אז למה אתה מכניס פורומים שלא קשורים
בכלל לטענות שלנו .
וכן מנהל שמוחק הודעה שלא עברה על שום חוק צריך לספק הסברים למה הוא מחק אותה (אם הוא ישר )
אך אצלכם בפורום זה לא קורה (מענין מאד למה ).
הדיקטטורה במלוא תפארתה !!!
אומנם ה CF לא יקרוס מכמה אנשים שיעזבו אבל תתפלא כמה חוות דעת של אנשים יכולה להשפיע ,
בקיצור אדון חן פרחי אתה חרטטן גדול !!!
סמל אישי של המשתמש
אקסל

הודעהעל ידי שמר » ש' נובמבר 07, 2009 11:12 am

שרשור מיותר, לטעמי.
לא התעמקתי בפלפולים המשפטיים של חופש הביטוי וכו' (כפי שהביאם רן).
להבדיל מבנק דיסקונט, למשל - אשר מניותיו נסחרות (גם) בידי הציבור ומחזיק בנכסי ציבור (כספם של אנשים, בצורות שונות), CF הוא אתר שהוקם וממומן מכספם הפרטי של שני אנשים - לכן על פי השקפתי הם רשאים גם לכתוב בו שאמא של זה או אחר נפקנית, למחוק לזה שהשיב להם (גם אם הוא בן הנפקנית) ועוד - כל עוד לא עברו על חוקי מדינת ישראל.
אם הם בוחרים לתת את הבמה ליקיר זה או אחר שלהם - עניינם הפרטי.
בני הספל הוא פרה קדושה בהנהלת הפורום, ופרה קדושה, כידוע - לא שוחטים (גם אם הפרה מפרסמת שרשור מפתח בית המטבחיים בנוסח "תחזיקו אותי או שאני הולך" ובסוף חוזרת לאבוס בטענת "קבלת רצון הציבור").
חן, אני לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל בני עמד בשעתו בתוקף על כך שלא אתה ולא אף אחד אחר שהצענו ימונו לצידו כמנהל בפורום האספנות ב-CF (אם תפשפש מספיק אני בטוח שתמצא הודעה שלי בה הצעתי למנותך ובני התנגד בתוקף. מכיוון שהיה עם הגב אל הקיר הסכים "להתייעץ" עם ועד המועדון וחזר עם בקשה למנות את קובי מילוא. אתה לא עברת (באותו מעמד) את "בחינות הקבלה"). אתה ורז - שניכם "אנשים קדושים" מבחינתי ואני באמת לא מבין כיצד אתם משתתפים בניהול כל עוד הוא מתבצע בצורה זו - אבל איש איש ושיקוליו, לא התעמקתי וגם אין לי כוונה לבזבז על זה זמן רב מדי.

לגבי CF ואלטרנטיבה? אני השלמתי עם העובדה שהפורום הזה, למרות שהוא הכי גדול מבחינת תנועה וגם מאגר מידע, בעיקר בתחום הטכני - כבר לא מהווה מקום שבו הייתי רוצה לכתוב ולהתבטא (אני קורא שם לעיתים, כמו רוב אלה שברחו משם - אבל הפסקתי לכתוב לחלוטין. אם יש משהו שאני מוצא לנכון להעיר לגביו, אני כותב ה"פ, גם זה לא קורה יותר מדי). זה שאין (לפחות כרגע) אלטרנטיבה, לא אומר שאני חייב לכתוב במקום בו לא טוב לי להיות.

אין בכוחי וברצוני להילחם במה שהולך שם (למרות אלפי השעות שהשקעתי שם בניהול (וגם בעיצוב צורת ורוח הפורום, אני לא חושב שאני מתפלצן כאן יותר מדי) ללא תמורה, זה כבר מאחוריי), וכאן אני חוזר לעניין השרשור המיותר מהתחלת ההודעה.

תנו ל-CF ולפורום האספנות שלו להמשיך בדרכם (לדעתי בסוף הדרך יש ירידה תלולה, אבל זה לא משנה בכלל). אם מה שקורה שם לא מוצא חן בעיניכם, תקימו משהו טוב יותר (כמו שמנסים לעשות כאן, בלי להתייחס בכלל לתוצאות הנסיון). מספיק להתלונן ו/או להתייחס למה שקורה ב-CF ובפורום מועדון החמש. שימשיכו בדרכם. מי שזו לא דרכו - מוזמן לנסות דרך אחרת, גם אם הוא צריך מצ'טה כדי לפלס את אותה דרך.

הערה קטנה בנוגע לניהול מועודן החמש, שהוא עמותה רשומה (וכפופה לפיכך לרשם החברות והאגודות) - לאחר בדיקה - אין מקום להתערבות של השלטונות (קרי הרשם) בגין מעשים ו/או ניהול לא תקין. כל מה שנעשה, גם אם אינו לרוחכם - הוא במסגרת הפעולות המותרות ולכן אין מה להלין.
שתי אפשרויות פעולה:
1. להקים גוף נפרד - מה שנעשה, ימים יגידו אם הפעולה צלחה.
2. להירשם באופן מאסיבי ומועדון ובאמצעות הצבעה בבחירות - להחליף את הוועד.

כל נסיון אחר הוא חסר תועלת בעיניי.

שבת שלום
שמר.
שמר

הודעהעל ידי yuvk » ש' נובמבר 07, 2009 12:00 pm

חן פרחי כתב:לגבי הצעת הייעול - ל CF יש מנהלים ובעלים, והצעות ייעול, כמו גם ביקורת על ניהול הפורום יש להפנות בהודעות פרטיות בלבד !
זה כלל מס' 1 של הפורום ובנושא הזה לא יעשו שום פשרות.

לא, חן, אתה טועה ומטעה פה. שכחתי לציין זאת בתגובתי הראשונה. כלל מספר 1 של הפורום אומר:
"טענות כלשהן כלפי ההנהלה בהודעה פרטית לאחד המנהלים. לא על גבי הפורום !". הכלל איננו מתיחס כמוך להצעות (יעול?).

באחת מהודעותי כתבתי שאין לי שום טענה כלפי מנהלי פורום אספנות עקב האוטונומיה שנתנה להם בדמות "הפורום הרשמי של מועדון החמש", אבל אני מרגיש שלא בנח (כאורח לא רצוי) בפורום שכזה, והייתי רוצה לראות פורום אספנות שאיננו משוייך לשום מועדון, מנוהל על ידי קארזפורום ועל פי חוקיו. הודעה זו, לא היה ראוי שתשלח בהודעה פרטית ע"מ שתשקל בכובד ראש ותדחה על הסף על ידי בני, אלא דוקא ראוי שתראה את אור היום על דפי הפורום, שם היא עשוייה להניב תגובות הסכמה, מה שאכן קרה בדקות הבודדות שבהן היא הופיעה, עד שנמחקה.

אחד המרכיבים החשובים במה שנקרא "דמוקרטיה" הוא חופש הביטוי. מחיקת הודעה שכזו היא סתימת פיות. מחיקת כל הודעה אשר "מסכנת" את ההגמוניה של מועדון החמש ופורום אספנות בניהולו, היא דיקטטורה, ודיקטטורה פחדנית במיוחד, שמבינה שיציבותה כבר לא מובטחת.

אני מסכים עם שמר שאין ממש טעם בשרשור זה, כי הוא לא הולך להשיג תוצאות כלשהן. לא הייתי משתתף בו אילו חן, אותו אני מכבד ומעריך מאוד, לא היה כותב. מעצם העובדה שחן מוכן לשמוע, אני אהיה מוכן להשמיע.
yuvk

הודעהעל ידי kobyiso » ש' נובמבר 07, 2009 12:04 pm

הצביעות שם חוגגת שעות נוספות
יש מלא דוגמאות אבל זאת פשוט הכי טריה..
יושבים שם כל מיני פלצנים שמלאים בעצמם ,אחד מהם אדון גידי אשכנזי קונה לי אמרקאית זניחה אפיו לא בעלת ערך\שם ומרגיש אותה מר הוטרוד מאסל ממוחה לאמרקאיות שלפן מכרזים מ EBAY.
הוא מפליץ שטיות על ימיין ושמאל,וכל עדת הכבשים מקהלת של החמייש, מגיבה ומשבחת ,מצד אחד סבבה תחנקו עם השגיאות שלכם למי אכפת.. במילא כל הרכבים שם במיוחד אמרקאיות עגלות מתות שנראות כמו הצרות שלי,אני לא אשכח אחד מהם חיי בסרט שהאוטו שלו חדש כאילו יצא מהמיפעל ובפועל המלח של קנדה אכל את כל האוטו מילמטה.. אפילו את הבולמי זעזעים.. העיקר חיי בסרט האוטו חדש,האוטו שווה.
אז אותו אשכנזי מבלבל במוח שעות נוספות על זה שחבר שלו הביא שלבי...
כל הדיון הבאנו הוכחות חותכות למה זה לא שלבי,אשכנזי וחבריו הרשו לעצמם לתפוס תחת ולדבר לא יפה,אנחנו בתמורה לא נשארנו חייבים (כמובן שכולנו קיבלנו אזהרות (ווא ווא אני ממש מפחד) והלאטחים של החמייש לא נגעו בהם ).
הפלא ופלא הגיע מכתב רישימי מייצרן הרכב שאשכנזי וחבריו שקרנים! וחיים בסרט,בעת פירסום המכתב בCF שחור על גבי מסך אולי היו שם שתי מילים מתריסות ,מה עשו.. מחקו את כל השירשור.. למה? הרי בני וחברותו העליזה תמיד יודעים לכתוב ככה יפה בפונט שלהם שההודעה נערכה..
אבל רגע... מה חבורה של צעירים הוציאה את אשכנזי וחברו שקרנים בלפנים חיים בסרט והרי מר אשכנזי חבר מקורב מאד במועדון החמייש,כמו כן גם הוצאנו את המקהלה מטומטומת וכו...
לאחר מחיקת השירשור בני נכנס אלינו לפורום והתלונן מדוע יורדים על החמייש כסח.. אפילו לא טרחתי לענות,הטיוח של הוכחה של השקרים שלהם פשוט לא במקום נקודה!
ברור שהוא האשים את כל שאר המנהלים של CF במחיקה עריכה ועצבים.. אבל את הבולשיט הזה למדנו כבר בגן מיכל... למרות שזה לא היה לפני כלכך הרבה שנים.
סמל אישי של המשתמש
kobyiso

הודעהעל ידי חן פרחי » ש' נובמבר 07, 2009 12:20 pm

יובל, הצעות ייעול אפשר לעלות לבעליו של הפורום.
מדיניות ניהול הפורום איה נושא פומבי, ואתה בטח לא מצפה שנפתח דיון בנושא.
מועדון ה 5 לא מצוי בשום סכנה, והמריבות והוויכוחים הוירטואליים הינם חלק שולי בהווי המועדון, ומי שהגיע אתמול להשקה המרשימה והמרגשת של לי נזירי היתה הוכחה מצויינת לכך.
מספר החברים במועדון עולה בהתמדה ולמרות כל נבואות הזעם קריסתו ממש לא נראית באופק.
ישנם מספר משתמשים ששמו להם למטרה לחבוט במועדון ה 5 בכל עת, ולי אין שום בעייה עם זה, כל עוד זה נעשה בטעם טוב ולא נוגע בגופו של אדם או בשימוש בשפה נמוכה וירודה.
אם הח'ברה מירושלים רוצים לסגור חשבון עם יורם עוזרי - בבקשה, לא אצלנו בבית.
אותו כנ"ל לגבי FS וגידי אשכנזי.
ועוד מילה לקובי(סו) - שימוש במילים "קיצר", "לאטח" ו "מודון החמייש" לא מכבדים בעיקר אותך.
מי שרוצה שהיתייחסו אליו בכבוד - שיכבד אחרים.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי kobyiso » ש' נובמבר 07, 2009 12:26 pm

שני דברים:
1.באוטו שירשור התנסחנו יפה מאד,ותקפנו רק את השקרנים ולא את מודעון החמייש
2.דבר שני מצטער אולי פה כולם סלחו לך,אבל אני לא.
סמל אישי של המשתמש
kobyiso

הודעהעל ידי חן פרחי » ש' נובמבר 07, 2009 12:34 pm

אין לי עיניין להפוך את היון הזה לאישי, אבל בכל זאת.
בכל פעם שהוכנסת למעקב, רצת לבכות כמו ילד שלקחו לו צעצוע, או לחילופין השתמשת ביוזר השני שלך..
אם כל רע לך ב CF, מדוע אתה ממשיך לקחת בו חלק ?!
וזוהי הפעם האחרונה בה אני התיחס לאשמות אישיות.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי yuvk » ש' נובמבר 07, 2009 12:39 pm

נראה לי שמיצינו את הדיון.

אני כן חושב שיש מקום לדיון על גבי דפי הפורום האם פורום אספנות הכללי צריך להיות מנוהל על ידי מועדון החמש ובהתאם לאינטרסים הצרים שלו, או שראוי שהיה פתוח לכל, מתייחס לכולם כשוים, ומנוהל לפי כללי קארזפורום.

מעולם לא חבטתי במועדון החמש (האם ההצעה לעיל היא התנגחות בעייניך?), מעולם לא השתמשתי בשפה נמוכה ואף לא נגעתי ב"גופו של אדם", ועדיין, פי נסתם.

הייתי בעצמי חבר מועדון. אין לי שום רצון בקריסתו של מועדון החמש ואני מוקיר תודה למועדון ומנהליו על פועלם במהלך השנים, ומקווה שימשכו גם בעתיד. מה שראוי שיבוא לסיומו הוא המונופול, ואני מאמין שאנחנו בדרך לשם, ודוקא מועדון החמש בהתנהלותו, ולא אלו שאתם רואים כ"אויבים", יביא לכך במהרה אמן. תחרות זה דבר בריא לכל.

שבת שלום, ואני מקווה שמשהו שקראת פה כן חילחל וחדר את חומות ההגנה וההכחשה שלך.
yuvk

הודעהעל ידי רנצ'וק » ש' נובמבר 07, 2009 12:43 pm

חן חברי,
צר לי, אך אני חייב לציין בפניך כי תגובותיך הם גיבוב של שטויות הארוזות להן יפה יפה במילים נאות המנוסחות בקפידה.
גם אני מנפגעי הדיקטטורה ב CF, לא אחת נמחקתי ע"י מי מהמנהלים הפחדנים, המטילים אחריות על מנהל אחר, ובהסברי מחיקה שהיו מביישים מפגר אינפנטיל כדוגמת כלל הפורום: רוח טובה.
אין באפשרותי כרגע להאריך ולפרט, אך תגובתי בוא תבוא ולא תנוח דעתי, עד שאענה אחד לאחד על כל אחד מהסעיפים הרלוונטיים לנושא.
לי אין פרות קדושות והכל ראוי לשחיטה.
לעת עתה אציין, כי איומים ובריונות אינה הדרך, והאלטרנטיבה לעולם טוב יותר כבר קיימת.
רן.
רנצ'וק

הודעהעל ידי kobyiso » ש' נובמבר 07, 2009 12:45 pm

אדון חן פרחי,בני ואתה משחקים לי אותה מנהלים כל יכולים, מה לעשות ששניכם מחקתם וחסמתם אותי כי לא יכולתם להתמודד , אז אני פניתי להנהלת CF כדאי שתרגיע אותכם.. אני מוכרך לצין שבאותה תקופה הגעתי למפגש של החמייש כדאי לתפוס את בני פנים מול פנים ובחור רץ וברח הבייתה כי חשב שאני וחברי נשחט אותו.. לך תבין.
בוא נגיד שראיתי במו עניי בכי של בני כלפי הנהלת CF שירסנו אותי כי הוא לא יכל להתמודד איתי, כזכור הם שיסו בי את שמר.. שזה כבר היה סיפור אחר :) (לא שומר טינה לבחור)
אני בטח שאם תבדוק בפורום מנהלים שלכם את העניין תראה טוב טוב את הבכי של בני.
סמל אישי של המשתמש
kobyiso

הודעהעל ידי kobyiso » ש' נובמבר 07, 2009 12:58 pm

חוץ מיזה יש יותר בעלי רכבי אספנות מאשר חברי מועדון החמייש
מי אתם שתקחו בעלות? הנהלת CF מפגרת שלא זורקת אותכם ועושה פורום פתוח לכולם!
חן ובני למה מחקתם את ההודעות על אירוע 4 ביולי של IVC?

אולי החברה הנכבדים של מועדון IVC החליטו להעלים עין מסיבה מפגרת כלשהיא.. אבל אני לא מתכוון לעשות בת יענה...
לפחות בני הספל בחיים לא החליף צד פעמיים... ונשאר נאמן למועדון שלו שנים.
סמל אישי של המשתמש
kobyiso

הודעהעל ידי ירון פ. » ש' נובמבר 07, 2009 1:02 pm

אנו מאפשרים לכל להעלות את טענותיהן בכל עניין ודבר....רק בקשה לי לכולם.

נא לשמור על דיבור והתנסחות נאותים בכדי שהדיון יהיה נעים לקריאה ולהשתתפות.
אוסף כלי רכב ללא ליאות.
סמל אישי של המשתמש
ירון פ.

הודעהעל ידי חן פרחי » ש' נובמבר 07, 2009 1:07 pm

kobyiso כתב:חוץ מיזה יש יותר בעלי רכבי אספנות מאשר חברי מועדון החמייש
מי אתם שתקחו בעלות? הנהלת CF מפגרת שלא זורקת אותכם ועושה פורום פתוח לכולם!
חן ובני למה מחקתם את ההודעות על אירוע 4 ביולי של IVC?

אה יא בוגד מלוכלך
תאמין לי אתה גועל נפש של בן אדם קטן
אולי החברה הנכבדים של מועדון IVC החליטו להעלים עין מסיבה מפגרת כלשהיא.. אבל אני לא מתכוון לעשות בת יענה...
לפחות בני הספל בחיים לא החליף צד פעמיים... ונשאר נאמן למועדון שלו שנים.

חבל מאד שהנהלת הפורום המכובד הזה נותנת יד לשפה כל כך גבוהה, שיותר מכל מעידה על כותבה.
וכאן אני שמח להודיע לשזו תגובתי האחרונה בפורום הזה בכלל.
היו שלום.
סמל אישי של המשתמש
חן פרחי

הודעהעל ידי שמר » ש' נובמבר 07, 2009 1:13 pm

yuvk כתב:אחד המרכיבים החשובים במה שנקרא "דמוקרטיה" הוא חופש הביטוי. מחיקת הודעה שכזו היא סתימת פיות. מחיקת כל הודעה אשר "מסכנת" את ההגמוניה של מועדון החמש ופורום אספנות בניהולו, היא דיקטטורה, ודיקטטורה פחדנית במיוחד, שמבינה שיציבותה כבר לא מובטחת.

צריך להפנים ש-CF הוא לא דמוקרטיה ומעולם לא התיימר להיות דמוקרטי. נהפוך הוא - הסיבה להקמתו היה החופש המוחלט שניתן לקשקשנים לכתוב שטויות לא מבוססות והגיגים שבינם לבין המציאות לא היה שום דבר.

אישית מחקתי מאות הודעות וחסמתי עשרות אנשים שהתעקשו להמשיך להפיץ שטויות ולמחזר את הדיעות הקדומות והטמטום ששורים בחברה הישראלית בכלל ובתחום המוטוריקה בכלל.
אני גאה בכך שבשלב מסויים CF היה גורם מחנך, לא פחות (לא, אני לא חושב שאני פומפוזי מדי) - גם מבחינת תוכן וגם מבחינת צורת הכתיבה,הנהיגה, החשיבה וההתבטאות של המשתתפים, בעיקר הצעירים שבהם) . זה קרה בגלל שקבוצת המנהלים הייתה עם אצבע על ההדק כל הזמן ודאגה לכוון את הפורום כך שיהיה נקי מכל החרא שאפשר למצוא בשפע במקומות אחרים (וזה עלה במאות שעות עבודה, תאמינו לי). זו האכזבה העיקרית שלי מצורת ניהול הפורום היום (לא, השטויות והתככים של וועד מועדון החמש לא מזיזים לי את הביצה השמאלית, תאמינו לי) ולכן אני לא כותב שם יותר (כמו שכתבתי - זה בחירתם של הבעלים ואין לי שום טענות על כך, שיעשו עם רכושם ככל העולה על נפשם).

כך שדיקטטורה היא לא בהכרח רעה, רק כשהדיקטטורים הופכים להיות רקובים (כמו פירות, לא חייבים להיות מושחתים בכדי להיות רקובים).
שמר

הקודםהבא

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים