הכרזה - התאחדות הרכב והתחבורה לישראל

הבמה שלכם לכל נושאי האספנות בארץ ובעולם

הכרזה - התאחדות הרכב והתחבורה לישראל

הודעהעל ידי IVTA » א' ינואר 02, 2011 6:58 pm

מהי התאחדות הרכב והתחבורה לישראל - הרת"י

- התאחדות הרכב והתחבורה בישראל קמה במטרה לאגד כארגון על את מועדוני וארגוני הרכב והתחבורה בישראל, במטרה ליצור נציגות אחת לקבלת החלטות המשפיעות על כלל הנוגעים בדבר וביצוען מול משרדי ממשלה, גופים מסחריים וכדומה.

- ההתאחדות מורכבת מנציגים נבחרים של מועדוני וגופי רכב ותחבורה בישראל, להם זכות הצבעה שווה בישיבות ההתאחדות.

- מטרתה של הרת"י הינה להוות גוף רשמי, מוסמך ומייצג של מועדוני וארגוני הרכב והתחבורה בישראל מול הגופים המבצעים, תוך שקיפות מלאה, זכות הבעת דעה שווה, הוגנות ושיתוף לכל חברי ההתאחדות.

- הרת"י תהווה מוקד פנייה רשמי לגופים מבצעים ומקבלי החלטות בתחום בישראל ותתנהל בפני כל חברי ההתאחדות באופן שקוף ומאורגן.

- התאחדות הרת"י הינה ללא מטרת רווח וללא אינטרס ישיר או עקיף בייצוג או קבלת החלטות. הייצוג יתבצע ע"י חברים בהתאחדות אשר ייבחרו ע"י חבריה באופן נקודתי לכל פנייה והתנהלות.

- עם התאגדות החברים בהרת"י, תנחה ההתאחדות את הגופים הרשמיים והממשלתיים הרלוונטיים לגבי נהלי ההתקשרות עם ההתאחדות, כגוף מייצג ובלעדי לנושאים בעלי השפעה על כלל הגופים/ארגונים/מועדונים.

- להנהלת הרת"י אין ולא תהיה זכות הצבעה וקבלת החלטה וזאת בכדי למנוע ניגוד אינטרסים ושמירה על טוהר המידות ושיקול דעת נכון בקבלת ההחלטות.

איך עובד מנגנון ההתאחדות?

- ישיבות ההתאחדות יתכנסו באחד משני המקרים הבאים:
1. פנייה של אחת או יותר מחברות ההתאחדות לקיים ישיבה בה יוצגו המלצות לביצוע או בקשות לייצוג ופנייה לגופים רשמיים. ההתאחדות תתכנסבנוכחות חבריה, נציגים נבחרים של הגופים החברים בה, במטרה לדון בפנייה/פניות ולהגיע להחלטות ביצוע בפועל והמשך טיפול וייצוג.

2. פנייה של גוף ציבורי, ממשלתי או אחר להתאחדות במטרה להעלות נושא משותף לתחום, המלצות לביצוע או התייעצות מכל סוג. ההתאחדותתתכנס בנוכחות חבריה, נציגים נבחרים של הגופים החברים בה, במטרה לדון בפנייה/פניות ולהגיע להחלטות ביצוע בפועל והמשך טיפול וייצוג.

מיהם חברי ההתאחדות?

כל גוף/ארגון/מועדון רכב ותחבורה בישראל המעוניינים בנציגות מאורגנת, ייצוגית, רשמית ובעלת סמכות קבלת החלטות כוללת רשאית להצטרף להתאחדות תחת התנאים הבאים:

1. בגוף/ארגון/מועדון יהיו חברים לפחות 50 חברים (ניתן לייצג מספר גופים/מועדונים בעלי מספר קטן חברים יותר באופן משותף עם נציג אחד נבחר).

על הגוף להמציא אישור חתום ע"י עו"ד על כמות החברים בגוף/ארגון/מועדון (גם במקרה של מספר מועדונים שהתאחדו לצורך הנושא).
2. לכל נציג גוף/ארגון/מועדון בו חברים עד 500 חברים תהה זכות השתתפות לנציג אחד בעל זכות הצבעה אחת. בגופים בהם חברים למעלהמ-500 חברים תהה זכות השתתפות לעד שני נציגים בעלי עד שתי זכויות הצבעה.

3. גופים/ארגונים/מועדונים החברים בהתאחדות מתחייבים לא לפנות באופן יזום ופרטי לגופים רשמיים/ממשלתיים לצורך ביצוע החלטות וכןהשתתפות בוועדות וכו' ללא העלאת הנושא מבעוד מועד לדיון והצבעה בנושא בישיבת התאחדות, אשר תכלול את יתר חברי ההתאחדות.

שקיפות
מעת לעת (בהתאם לנושאים שעל הפרק) תפרסם ההתאחדות באתר זה באופן קריא, מובן וברור את הנושאים הממתינים להתדיינות של חברי ההתאחדות, טרם קיום דיון בנושא וכן פרסום שקוף של כל התנהלות ודיון, לרבות פרוטוקולים מלאים של ישיבות ההתאחדות.

לוח זמנים לביצוע
במהלך השבועות הקרובים ההתאחדות תסיים את תהליך איגוד הגופים והמועדונים הפועלים בתחום בישראל במטרה להתחיל פעילות שוטפת החל מהרבעון השני לשנת 2011 (קרי - אפריל 2011).

בברכה,

הרת"י.

http://www.ivta.org.il/
IVTA

Re: הכרזה - התאחדות הרכב והתחבורה לישראל

הודעהעל ידי lior_baruch » א' ינואר 02, 2011 6:58 pm

שלום לכולם,

בכדי לייצב מצב בו מועדונים, גופים והתארגנויות רכב ותחבורה בישראל מאוגדים כגוף אחד, ייצוגי ובעל כוח השפעה מול הרשויות, לקחתי על עצמי את הקמת התאחדות הרכב והתחבורה בישראל, אשר את קוויה המנחים ניתן לקרוא בהכרזה לעיל.

כאמור לעיל, ההתאחדות אינה מועדון חברים ואינה מאגדת בתוכה יחידים אלא נציגי מועדונים, גופים והתארגנויות מהתחום, אשר נבחרו להיות מייצגיה באופן ישיר בהתאחדות ובעופן עקיף וישיר מול המשרדים והגופים החיצוניים.

בשבועות הקרובים יתקיימו פגישות עם מנהלי כל הגופים והמועדונים הפעילים בישראל במטרה להגיע למכנה משותף ותרומה משותפת לתחום הנוגע לכולם - מכוניות אספנות וחדישות, אופנועים וכלי רכב ותחבורה אחרים הנתונים באופן ישיר או עקיף לחוקי ותקנות המשרדים השונים.

יש לציין כי אם התאגדות הגופים והמועדונים להתאחדות, תהיה משמעות רבה למספר החברים בה כנגזרת מהמועדונים והגופים בה וככזו תהה רבת השפעה מול המשרדים הממשלתיים, גופים מסחריים המשפיעים על התחום (לדוגמא - חברות ביטוח) וכדומה.

למובילי ההתאחדות כאמור אין ולא תהה זכות הצבעה והשפעה ותפקידם הינו ניהולי וארגוני בלבד, זאת בכדי לא להשפיע על הליכי קבלת ההחלטות ובכדי לשמור על אינטרס נקי ושקיפות.

אשמח לענות על כל שאלה שתעלה בנושא, בשקיפות ובפתיחות.

כמו כן, ניתן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית בה ניתן להשאיר פרטי התקשרות.

בברכה,

ליאור ברוך.
חלומות נועדו להגשמה

http://www.BackOnTwo.com
סמל אישי של המשתמש
lior_baruch

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ב' ינואר 03, 2011 12:45 am

יוזמה חשובה וברוכה, שיהיה בהצלחה!

למרות שאינני מתיימר לדברר את IVC או אפילו להחזיק בתעודת עיתונאי (לוועדת הכלכלה אפשר להגיע גם בלעדיה
ובשביל כניסה חינם למוזיאון תל-אביב... נו, שויין), אני מאמין ש-IVC כגוף שחרט על דגלו לשמור על אספני הרכב,
ישתף פעולה עם כל יוזמה שתביא לשיפור מעמדם של חובבי הרכב בישראל בכלל, וחובבי האספנות בפרט.
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי AKICHU » ג' ינואר 04, 2011 11:47 am

כנ"ל, כמובן יש עוד לעשות סיעור מוחות בעניין, כמו למשל, כל אילו שאינם רשומים בשום גוף.
בעיה נוספת היא עם סוגיית מספר הנציגים מכל גוף שנקבע לפי מספר חבריו, למשל; מי קבע שלמועדון בעל 800 חברים שרובם בעלי 1-3 כלי רכב יש משקל רב יותר על פני גוף עם 300 חברים כשלרובם יש עשרות כלי רכב
לי, בהצלחה
אירית
טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי zeev » ג' ינואר 04, 2011 10:59 pm

השאלה אם גוף אספנות נמדד במספר חבריו , או בכמות כלי הרכב שמחזיקים חבריו , נניח שבגוף מסויים רשומים כ - 800 חברים זה בסדר שהרי ניתן לרשום את האישה , הבת , הסבתא , אין עם זה שום בעיה , גם התשלום לא נותן לגוף שום פריבילגיה ,ומעמד העמותה בעצם מאפשר גבית כספים והוצאת קבלות זה הכל עמותה לא נותנת שום יצוג , די קשה להבין אם כן מדוע כל זב חוטם אשר מחזיק למשל רכב אחד נעשה לפחות בעיניי עצמו אספן ויש לו גם דרישות , את הדרישות ניתן להפנות לאלה להם הוא משלם , את כל השאר זה פשוט לא מעניין , או לחילופין יבוא רכב מן הסוג אשר לעולם לא נסע כאן בישראל והסיבה ליבוא כלים אלה היא ניקור עיניים לאנשים מסויימים .
zeev
צוות הניהול

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ד' ינואר 05, 2011 9:20 am

מה שאתם מעלים היא סוגיה מאוד מעניינת, שגוף כמו ההתאחדות המוצעת יוכל לדון בה:
האם יש מקום להעניק הטבות לאספנים המחזיקים במספר גבוה של כלי רכב, כמו למשל הנחה
נוספת בביטוח חובה או אפילו פוליסה יחידה למספר כלי רכב, הנחה באגרות רישוי וכדומה.
לדעתי כמובן יש לכך מקום, שכן אין דין "כאב הראש" של אספן כמו זאב, כדין "אספן" כמוני
או כמו מרבית חברי מועדון ה-5...
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי zvikas » ש' ינואר 08, 2011 2:13 am

זאב אז בעצם לשיטתך אדם פשוט כמוני שאינו עשיר כקורח כמו רוב האספנים ומחזיק רק רכב אספנות אחד אינו אספן?
האם אני פחות שווה זכויות מימך או ממישהו שמחזיק לצורך הדוגמא ב 4 , 10, 50 רכבי אספנות?

אני ממש לא חושב שאספן נמדד לפי כמות כלי רכב וזה קשקוש הזוי שאין לו כל אחיזה במציאות!

ואם יש מישהו שבאמת חושב שאספן נמדד לפי מספר מכוניות שברשותו אז צר לי מאד הוא הוזה הזיות קשות.

שבת שלום
I LOVE FIAT!
zvikas

הודעהעל ידי רועי » ש' ינואר 08, 2011 9:33 am

אוסף משמעותו מספר פריטים ולא פריט בודד.
לסבתא שלי יש אוסף עם יותר מ-200 שעונים ולדודה שלי קרוב ל-300 פריטים שקשורים בחזירים.

לדעתי בהחלט יש מקום להעניק הטבות לאספני רכב אשר מחזיקים יותר מכלי אחד. בייחוד בנושא הביטוחי שהוא אני מאמין הכואב ביותר לכיסנו.
אני הייתי שמח אילו הייתי יכול לנהוג בכל אחד מהרכבים שלי כרצוני מבלי לשנות את הביטוח. ומאחר שהביטוח שלי הוא לנהג יחיד זה טיפשי שזה לא המצב ואין ספק שזה פשוט דרך להוציא מהאזרח יותר כסף.
וזה תקף לכל אספן רכב, לאו דוקא "אספנות".
אז מה יש לנו...
סמל אישי של המשתמש
רועי
צוות הניהול

הודעהעל ידי zvikas » ש' ינואר 08, 2011 9:44 am

קשקוש.

אספן הוא גם מי שיש ברשותו פריט אחד חד משמעית! אספן זה לא משהו שקשור לכמות. אספן זה תיאור של תחביב ולאחר בדיקה עם איש מקצוע בתחום הלשון אספן זה ממש לא מילה שקובעת משהו שקשור לכמות אלא תאור של תחביב , תאור של פעולה.
אני יש ברשותי רכב אחד אספנות ואני בהחלט אספן.

מאיפה אתם מביאים את השטוית שאתם רושמים?

קשקוש הזוי מצוץ מהאצבע שאין לו כל קשר למציאות.

נמחק - נא להתרענן בכללי הפורום
I LOVE FIAT!
zvikas

הודעהעל ידי רועי » ש' ינואר 08, 2011 10:32 am

קוד: בחר הכל
Noun
collection (plural collections)
1. A set of items or objects procured or gathered together by a person, group, or other agent.
The attic contains a remarkable collection of antiques, oddities, and random junk.
The asteroid belt consists of a collection of dust, rubble, and minor planets.

2. Multiple related objects associated as a group.
He has a superb coin collection.

3. The activity of collecting.
Collection of trash will occur every Thursday.

4. (topology, analysis) A set of sets.

אל תיכנס לזה ברמה הלשונית, זה גם לא העניין פה.
כן, אני מאמין שאדם שיש לו אוסף של כלי רכב, ההיתיחסות אליו צריכה להיות שונה מאדם שמחזיק רכב אחד ואם רק ברמה הביטוחית וזאת מכיוון שטכנית הוא לא יכול לנהוג על כולם. וזה לא משנה עם מדובר ברכבים עתיקים או חדשים. זה עניין טכני גרידה.
ברמה האישית, אדם בודד לא צריך להיות לו יותר זכויות בפורום כזה או אחר מכיוון שהוא מחזיק ביותר מפריט אחד.
אז מה יש לנו...
סמל אישי של המשתמש
רועי
צוות הניהול

הודעהעל ידי AKICHU » ש' ינואר 08, 2011 10:54 am

צביקה תרגיע, בדיוק כמו שאתה רגוע בפורומים אחרים

ולענייננו, אספן זה מי שעוסק באספנות
אספנות היא עיסוק באיסוף פריטים, ואם אנחנו לא משכנעים אותך אז גש לכל מילון שתרצה

יש לי בבית מודליאני ששווה מיליון דולר, אני לא אספנית תמונות, נקודה!

ויש רעיון להוזיל ביטוחים למי שיש מספר כלי רכב ואשר מעונין לנהוג בהם מעת לעת - והרעיון שהוא יהיה דיפרנציאלי, מהטבה כזאת יכול להינות רק מי שיש לו כמה כלי רכב, גם אז אתה חושב שלך מגיעה אותה ההטבה כבעל כלי רכב אחד?

ושהכל יעבור ממול צביקה
אירית

טיפ לחיים : אף פעם אל תטוס בחברת תעופה שטייסיה מאמינים בגלגול נשמות
אושר משמעו: בריאות טובה וזכרון דפוק .
סמל אישי של המשתמש
AKICHU

הודעהעל ידי רועי צוקרמן » ש' ינואר 08, 2011 12:34 pm

צביקה - לשיטתך בישראל למעלה משני מיליון אספני מכוניות, ועוד כמה מאות אלפי אספני אופנועים.
האם אתה באמת מאמין בכך, או שיש כאן איזשהו ויכוח נסתר שאנחנו לא מבינים/מודעים לו?
רועי צוקרמן
צוות הניהול

הודעהעל ידי zeev » ש' ינואר 08, 2011 2:26 pm

והואיל וצביקה החליט לפגוע בגופו של אדם ולא בגופו של עניין תשובתי כאן ולא באריכות .
יש ב - ivc אספן רכב שברשותו בערך 350 כלי רכב מסוגים שונים , בגאווה לא מוסתרת אני קובע כי הוא חבר ב- ivc בלבד ולא בשום גוף אחר , והוא גם בעל מוזיאון פרטי , האם הוא ואני באותה עמדה ? האם האינטרסים שלו ושלי זהים בטוחני שלא , האם האינטרסים שלך ושלי זהים ? שוב בטוחני שלא , אמנם נכון שכל אחד מושך לכיוונו , השאלה אם אפשר להגיע לעמק השווה , ועד ששאלה זו תתבהר הואל נא ללמוד להתבטא לפחות בפורום זה באופן נאות , פורום זה אינו משמש פח אשפה לפורומים אחרים , אני מקוה שזה ברור לך .
ומה שקשור להמלצה על חומר כזה או אחר , הואל נא להשתמש בחומר שהשתמשת עד עכשו , עד שנתאים לך משהו יעיל יותר . בהצלחה - זאב
zeev
צוות הניהול

חזור אל פורום אספנות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים